Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Марко је претрчао 1.000 километара и сакупио 60.000 евра за лечење девојчице из Алексинца

rss

09.08.2018. Блиц

Фитнес експерт и мотивациони говорник Марко Николић (31) из Врања за 20 дана успео је да претрчи око 1.000 километара од Ниша до Атине како би анимирао јавност да се сакупи новац за лечење једногодишње Теодоре Цветановић из Алексинца која болује од аутоимуне болести хемофагоцитна линфо хитиоцитоза (HLH).

Марко Николић са малом Теодором

До сада незабележени хуманитарни подвиг Николић је започео 15. јула из Ниша и дневно је прелазио дистанце од око 40 километара, односно дужину једног маратона.

На око 130 километара од Атине, пре два дана, неопходна сума за болесну девојчицу је премашена за 10.000 евра јер је прикупљено око 60.000 евра, али је Марко наставио да трчи за младог спортског новинара из Ниша Александра Николића коме је потребан новац за лечење леукемије.

- По цео дан сам био на врелом асфалту. Будио сам се у 6 ујутру. Понекад сам трчао и ходао ноћу. Имам много жуљева на стопалима, уморан сам много али сам пресрећан што ми се испунио животни сан. Схватио сам и доказао себи да је све могуће. Ово је била борба против самог себе - рекао је Марко вечерас за “Блиц” пошто се симболично попео на атински Акропољ.

Марко је прошао Танталове муке на врелом асфалту, али је пресрећан јер је успео да сакупи потребан новац за лечење девојчице из Алексинца.

Извор: Блиц


# Марко Николић хуманост Александра Николић Теодора Цветановић маратон
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима