Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mačka zaglavljena na krovu već deset dana, nadležni ne žele da pomognu

rss

28.01.2021. Aleksinac.net

U samom centru grada, u glavnoj ulici Knjaza Miloša, na četvrtom spratu zgrade pored biblioteke, na simsu se našla jedna mačka. Pojedinci već deset dana pokušavaju da je spasu, ali nadležni, vatrogasci, opština, policija, veterinarske i ostale službe koje bi mogle da pomognu, nisu zainteresovane!

Mačka zaglavljena na krovu već deset dana, nadležni ne žele da pomognu

Dok po društvenim mrežama imamo prilike da gledamo snimke na kojima se životinje spašavaju sa raznih mesta, i to mnogi vole da podele na svoje profile, ipak kada se to desilo kod nas kao da nema nikoga ko bi pomogao da se ova mačka bezbedno spusti na zemlju.

Ovo je pre svega posao za vatrogasnu službu jer oni jedini imaju opremu, oni su ipak odbili da izađu u susret. Društvo za zaštitu životinja iz Niša je spremno čak i da im plati da pomognu.

Stan koji se nalazi na tom spratu bi bio idealan prolaz za spasioce da pristupe životinji, ali vlasnik stana ne želi da otključa stan i pusti dobrovoljce da pristupe prozoru pored kojeg se mačka nalazi.

Kako je mačka došla gore to niko ne zna, i u ovom trenutku to nije previše važno. Ali, zašto vatrogasci, opština, policija, veterinarska, komunalna, i ostale inspekcije okreću glavu to je pravo pitanje!

Ako neko ima opremu i obučen je za rad na visini može da se javi Tanji Videgar i udruženju Zavod pit, ili na stranicama lokalnih udruženja.

Komentara: 3


# vatrogasci inspekcija veterina mačka
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-2)

  Boža Pub 28.01.2021.
  Istine radi, mačka nije na simsu zgrade već ispod krova zgrade biblioteke. Stanari bilo kog stanara pomenute zgrade ništa nisu u stanju da učine, sve i da hoće. A za ovakve poluinformacije, tužbe su jedino rešenje.

 • (+2) (-)

  Džezo Izudin 28.01.2021.
  Pošto sam lično upućen u dešavanja, mogu reći da komunalna inspekcija načelnica, direktor biblioteke i svi odgovorni su preduzeli sve da ova maca bude spašena, čak i više od toga.
  Okolnosti za izvođenje ove akcije su preteške i rizične za ljudski život.

 • (+1) (-6)

  DZEZO 68 29.01.2021.
  cinjenica da oblast spasavanja zivotinja nije obavezujuca u smislu zakona i da se trenutno radi po sistemu preporuka, takodje nemamo spremne i obucene ljude za ovakvu intervenciju.
  Posto sam liicno najbolje upucen u ovu situaciju mogu reci da su nacelnica komunalne inspekcije i direktor biblioteke preduzeli sve sto je u okviru njihovih zakonskih ovlascenja, ali da je to u ovom slucaju nedovoljno.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima