Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мачка заглављена на крову већ десет дана, надлежни не желе да помогну

rss

28.01.2021. Алексинац.нет

У самом центру града, у главној улици Књаза Милоша, на четвртом спрату зграде поред библиотеке, на симсу се нашла једна мачка. Појединци већ десет дана покушавају да је спасу, али надлежни, ватрогасци, општина, полиција, ветеринарске и остале службе које би могле да помогну, нису заинтересоване!

Мачка заглављена на крову већ десет дана, надлежни не желе да помогну

Док по друштвеним мрежама имамо прилике да гледамо снимке на којима се животиње спашавају са разних места, и то многи воле да поделе на своје профиле, ипак када се то десило код нас као да нема никога ко би помогао да се ова мачка безбедно спусти на земљу.

Ово је пре свега посао за ватрогасну службу јер они једини имају опрему, они су ипак одбили да изађу у сусрет. Друштво за заштиту животиња из Ниша је спремно чак и да им плати да помогну.

Стан који се налази на том спрату би био идеалан пролаз за спасиоце да приступе животињи, али власник стана не жели да откључа стан и пусти добровољце да приступе прозору поред којег се мачка налази.

Како је мачка дошла горе то нико не зна, и у овом тренутку то није превише важно. Али, зашто ватрогасци, општина, полиција, ветеринарска, комунална, и остале инспекције окрећу главу то је право питање!

Ако неко има опрему и обучен је за рад на висини може да се јави Тањи Видегар и удружењу Завод пит, или на страницама локалних удружења.


# ватрогасци инспекција ветерина мачка
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима