Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Leševi životinja bačeni u reku u aleksinačkom selu Vrelo, meštani apeluju na nadležne da reaguju

rss

29.04.2022. Južne vesti

Žitelji se žale na neprijatan miris i zabrinuti su zbog mogućeg širenja zaraze jer je još pre nekoliko dana u selu Vrelo kod Aleksinca neko bacio leševe životinja u reku. Stanovnici kažu da se niko od nadležnih ne javlja, dok iz Opštine tvrde da im problem nije prijavljen i da će probati da dobiju neke informacije.

Leševi životinja bačeni u reku u aleksinačkom selu Vrelo, meštani apeluju na nadležne da reaguju

Na putu ka Donjem Krupcu, ispod mosta, u reci je nekoliko džakova sa mrtvim životinjama, javlja čitateljka i pita da li je moguće da danima niko ne reaguje.

To je nekih 200, 300 metara od izvora gde je fenomenalna voda. To strašno smrdi. Ima i nekih flašica od otrova, bacala je pre neki dan jedna žena. Ima stotinak flašica, ne znam zašto bacaju tu kad ima kontejnera, nabavljeni su. Pitala sam, kažu da su tako navikli. Voda je dragocena, naši preci su je nekada veoma poštovali - žali se meštanka.

Kaže da već nekoliko dana pokušava da prijavi problem nadležnima u Aleksincu, ali da se niko ne javlja, pa je zvala i nadležne u Nišu.

Iz Niša su mi rekli da zovem Zoo planet, a oni su se užasnuli. U Aleksincu se niko ne javlja ni na jedan broj, ne znam više ni koliko puta sam zvala. Zvala sam i nišku sanitarnu, komunalnu i veterinarsku inspekciju. U Aleksincu se javila samo jedna žena iz komunalne i zapisala je sve, ona je iz neke centrale i rekla je da će sve to rešiti - navodi čitateljka.

Međutim, portparolka Opštine Aleksinac Aleksandra Nikolić tvrdi da građani uopšte nisu prijavili taj problem, kao i da su iz Odeljenja za inspekcijske poslove svi na odmoru.

Uopšte se građani nisu obratili nadležnoj inspekciji. Niko iz sela Vrelo se nije javio za taj problem. Mi ćemo pokušati da saznamo, a vi svakako možete ako želite i njima da kažete da nam se obrate. Niko nije upoznat sa time, nijedan komunalni inspektor. Proverili su, ni dopisom se nisu obratili građani preko pisarnice - objašnjava Nikolić.

Dodaje da je potrebno da se građani jave da bi nešto bilo preduzeto, ali da će svakako probati da dobiju neke informacije.

Komentara: 0


# životinje Aleksandra Nikolić Vrelo veterinarska inspekcija
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima