Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лешеви животиња бачени у реку у алексиначком селу Врело, мештани апелују на надлежне да реагују

rss

29.04.2022. Јужне вести

Житељи се жале на непријатан мирис и забринути су због могућег ширења заразе јер је још пре неколико дана у селу Врело код Алексинца неко бацио лешеве животиња у реку. Становници кажу да се нико од надлежних не јавља, док из Општине тврде да им проблем није пријављен и да ће пробати да добију неке информације.

Лешеви животиња бачени у реку у алексиначком селу Врело, мештани апелују на надлежне да реагују

На путу ка Доњем Крупцу, испод моста, у реци је неколико џакова са мртвим животињама, јавља читатељка и пита да ли је могуће да данима нико не реагује.

То је неких 200, 300 метара од извора где је феноменална вода. То страшно смрди. Има и неких флашица од отрова, бацала је пре неки дан једна жена. Има стотинак флашица, не знам зашто бацају ту кад има контејнера, набављени су. Питала сам, кажу да су тако навикли. Вода је драгоцена, наши преци су је некада веома поштовали - жали се мештанка.

Каже да већ неколико дана покушава да пријави проблем надлежнима у Алексинцу, али да се нико не јавља, па је звала и надлежне у Нишу.

Из Ниша су ми рекли да зовем Зоо планет, а они су се ужаснули. У Алексинцу се нико не јавља ни на један број, не знам више ни колико пута сам звала. Звала сам и нишку санитарну, комуналну и ветеринарску инспекцију. У Алексинцу се јавила само једна жена из комуналне и записала је све, она је из неке централе и рекла је да ће све то решити - наводи читатељка.

Међутим, портпаролка Општине Алексинац Александра Николић тврди да грађани уопште нису пријавили тај проблем, као и да су из Одељења за инспекцијске послове сви на одмору.

Уопште се грађани нису обратили надлежној инспекцији. Нико из села Врело се није јавио за тај проблем. Ми ћемо покушати да сазнамо, а ви свакако можете ако желите и њима да кажете да нам се обрате. Нико није упознат са тиме, ниједан комунални инспектор. Проверили су, ни дописом се нису обратили грађани преко писарнице - објашњава Николић.

Додаје да је потребно да се грађани јаве да би нешто било предузето, али да ће свакако пробати да добију неке информације.


# животиње Александра Николић Врело ветеринарска инспекција
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима