Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Краљевчани донирали Јагодинце

rss

22.05.2014.

Мештани месне заједноце села Краљева, на челу са потпредседником Иваном Илићем, у недељу су органисзовали прикупљање помоћи за угрожена подручја

Краљевчани донирали Јагодинце

Том прилико, сакупљено је 1200 литара воде, 300 кг брашна око 400 комада конзервиране хране, нарезака, паштета, готових јела.

Прикупљено је око 150 кг хемијских и дезинфекционих средстава, хигијенских пакета, веце папира, памперс уложака, ћебади и гардеробе, као и кондитирских производа, кекса, колача, млека у праху и 40 литара тетрапак млека.

"Сву робу отпремили смо у недељу ујутру са два возила. Камион фирме ГУР ТРЕНД  и пикап возилом фирме ВИП сикјурити. Морам да напоменем да осим мештана села, помоћ су упутиле и приватне фирме ЗОРА ПЕКАРА , СТАРТ 82. У недеју ујутру за Јагодину су кренули и људи из села који су активно учествовали у прикупљању помоћи , са намером да помогну мештанима угроженим у поплавама. На челу екипе био је потпреседник мз Илић Иван, затим Далибор Благојевић, Млађан Ђорђевић, Александар Илић, Стефан Миладиновић, као и власник фирме Вип сикјурити из Алексинца Марко Петковић. Они су у Јагодини истоварили помоћ и ставили се на располагање јагодинском кризном штабу са два возила."

Како нам је рекао Иван Илић, учествовали су у достављању воде хране и гардеробе најугороженијим селима.

Пикапом је у Кончарево одвезено 700 литара воде, коју је донирала фирма Вип сикјурити, а камионом у пар наврата су возили храну и гардеробу у села Лештар и Бресије.

По речима Илића, у угроженим селима ситуација је била благо речено жалосна, вода из појединих домова се повукла, али оно што је оставила иза себе је страшно, лешеви подављених кокоши, несносан смрад, оштећени сеоски мостови, упропаштен намештај по кућама.

"Затеко сам једну старију мештанку како стоји у двориште и плаче. Из разговора са њом сазнао сам да јој је река Лугомир уништила све што је имала. Породица живи од њене пензије која износи 17 000, живи са сином и снахом који су незапошљени, а једини извор прихода била им је пољопривреда и сточарство, каже сада је река однела све оставила пустош и незна шта да ради. Све оно што је стварала годинама отишло је низ реку."

Илић је предложио да, по моделу МЗ Краљево, и општина Алексинац организује сличан начин, како да се за што краће време прикупи помоц. Далибор Благојевић из села Краљева је осмислио изузетан начин да обавести мештане кад и где да донесу помоћ. Он је одштампао 300 флајера и послао волонтере да расподеле по кућама, тако је цело село обавестио да се у недељу, у драгстор Соња, доноси помоћ.

 

Коментара: 0


# општина Краљево поплава помоћ Иван Илић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима