Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ko će da napravi najbolji ajvar u Aleksincu

rss

19.09.2019.

Manifestacija - karavan „Izađi mi na teglu!” je programski, produkcijski i organizaciono potpuno jedinstvena u državi i regionu. „Izađi mi na teglu” spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, zatim sve to promeša i na kraju uradi ono što najbolje zna – napuni teglu!

Ko će da napravi najbolji ajvar u Aleksincu

Manifestacija „Izađi mi na teglu” u osnovi je zabavno-takmičarskog karaktera i održava se u više od 30 gradova širom Srbije od avgusta do oktobra. Iz godine u godinu, oko 450 takmičarskih ekipa, više od 3.000 učesnika, ispeče čak 100.000 paprika! Za preko 30 dana karavana spremićemo oko 10.000 tegli ajvara.

Izazivamo sve vrsne kuvare, gurmane, obožavatelje ajvara! Izađi mi na teglu i pokaži zašto je baš ajvar tvoje ekipe najbolji u Srbiji! Kako je najavljeno, devet ekipa će od 11 pa do 18 sati ukrstiti varjače, a ona koja bude pobednik učestvovaće u finalnom takmičenju, 12. oktobra u Beogradu.

Najbolji ajvar bira stručni žiri koji u sastavu ima tri obavezna člana: najbolji lokalni kuvar, tehnolog i poznata ličnost koja je ostvarila značajne rezultate za svoju opštinu i šire.

Na manifestaciji se biraju tri najbolja ajvara. Pored nagrada za tri najbolja ajvara koja su izabrana od strane žirija, prvonagrađena ekipa plasira se direktno u finale.

Prošle i pretprošle godine titulu je osvojila ekipa „Zdrave hrane Lazić” iz Mozgova, dok su prve godine u Aleksincu trijumfovale članice Udruženja „Super žene” iz Tešice. Manifestacija ima i humanitarni karakter, pa će ajvar koji pripreme takmičarske ekipe dobiti Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima i mališani iz dnevnog boravka Doma „Hristina Markišić”.

Komentara: 0


# Aleksinac Hristina Markišić Centar za kulturu i umetnost izađi mi na teglu
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima