Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ко ће да направи најбољи ајвар у Алексинцу

rss

19.09.2019.

Манифестација - караван „Изађи ми на теглу!” је програмски, продукцијски и организационо потпуно јединствена у држави и региону. „Изађи ми на теглу” спаја традиционално и модерно, село и град, прошлост и садашњост, добар рецепт са истанчаним укусом, затим све то промеша и на крају уради оно што најбоље зна – напуни теглу!

Ко ће да направи најбољи ајвар у Алексинцу

Манифестација „Изађи ми на теглу” у основи је забавно-такмичарског карактера и одржава се у више од 30 градова широм Србије од августа до октобра. Из године у годину, око 450 такмичарских екипа, више од 3.000 учесника, испече чак 100.000 паприка! За преко 30 дана каравана спремићемо око 10.000 тегли ајвара.

Изазивамо све врсне куваре, гурмане, обожаватеље ајвара! Изађи ми на теглу и покажи зашто је баш ајвар твоје екипе најбољи у Србији! Како је најављено, девет екипа ће од 11 па до 18 сати укрстити варјаче, а она која буде победник учествоваће у финалном такмичењу, 12. октобра у Београду.

Најбољи ајвар бира стручни жири који у саставу има три обавезна члана: најбољи локални кувар, технолог и позната личност која је остварила значајне резултате за своју општину и шире.

На манифестацији се бирају три најбоља ајвара. Поред награда за три најбоља ајвара која су изабрана од стране жирија, првонаграђена екипа пласира се директно у финале.

Прошле и претпрошле године титулу је освојила екипа „Здраве хране Лазић” из Мозгова, док су прве године у Алексинцу тријумфовале чланице Удружења „Супер жене” из Тешице. Манифестација има и хуманитарни карактер, па ће ајвар који припреме такмичарске екипе добити Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним лицима и малишани из дневног боравка Дома „Христина Маркишић”.


# Алексинац Христина Маркишић Центар за културу и уметност изађи ми на теглу
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима