Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Iz budžeta Ministarstva državne uprave za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta

rss

22.04.2021. Večernje novosti

Osam gradova i opština u Srbiji dobiće 40 miliona dinara iz budžeta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za 2021. godinu za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta (JUM) u svojim sredinama.

Foto: arhiva

Niš i Novi Pazar, gradske opštine Stari grad i Zemun, kao i opštine Aleksinac, Aranđelovac, Sokobanja i Varvarin ispunili su kriterijume konkursa koje je Ministarstvo raspisalo u februaru ove godine i na koji se prijavilo 37 gradova i opština.

Ministarstvo je pre četiri godine pokrenulo projekat uspostavljanja JUM sa ciljem povećanja efikasnosti, delotvornosti i ekonomičnosti rada jedinica lokalne samouprave, kao i pojednostavljenja postupaka i procedura, što omogućava smanjenje administrativnog opterećenja, uštede vremena i novca, kao i funkcionisanje uprave kao servisa građana.

Gradovi i opštine u Srbiji koji žele da uspostave JUM moraju da ispunjavaju određene kriterijume i preduslove, kao što je taj da već imaju uspostavljene neke elektronske servise. Budžetska sredstva koja se dodeljuju namenjena su za formiranje i opremanje JUM i za nabavku neophodnih tehničkih sredstava.

JUM u Srbiji do sada ima 14 gradova i opština, i to Lazarevac, Šabac, Žitište, Smederevska Palanka, Bela Palanka, Sombor, Kruševac, Vlasotince, Užice, Gornji Milanovac, Rača, Pirot, Kuršumlija i Stara Pazova, a do kraja ove godine JUM će dobiti i građani Paraćina, Topole i Kosjerića.

Izvor

Komentara: 0


# Aleksinac Sokobanja
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima