Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Donacija kompanije Magna

rss

14.01.2023. redakcija Aleksinac net

U znaku humanosti i solidarnosti: Kompanija Magna donirala igračke, paketiće i školski pribor Domu za nezbrinutu decu "Hristina Markišić" u Aleksincu.

Donacija kompanije Magna

Dan uoči dočeka srpske Nove godine, redakcija portala Aleksinac net je zajedno sa predstavnicima “Magna seating d.o.o” kompanije iz Aleksinca, provela u Domu za nezbrinutu decu "Hristina Markišić" u Aleksincu.

Pored niza humanitarnih akcija pred kraj 2022 godine, kompanija Magna potvrđuje status društveno odgovorne kompanije i danas, nesebičnom donacijom igračaka i slatkiša deci bez roditeljskog staranja koja će proslaviti Srpsku Novu godinu u ovom domu ili u hraniteljskim porodicama na teritoriji naše opštine.

Pored igračaka i slatkiša kojima su predstavnice ove kompanije popunile prostor ispod pažljivo ukrašene novogodišnje jelke, donirali su i školski pribor za decu.

U domu u Aleksincu živi trinaestoro dece bez roditeljskog staranja, a deset mališana sa invaliditetom roditelji dovode svakog dana na nekoliko sati učenja i druženja.

Rekreativne nastave, kao i zimovanja i letovanja, kulturne i sportske manifestacije, samo su neke od akcija u kojima ova deca učestvuju.
 

Jasmina Nikolić direktorka Ustanove za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu kaže da se zaposleni na sve načine trude da deca budu odgajana sa ljubavlju I da im ništa ne nedostaje.

Srdačno se zahvaljujemo kompaniji Magna u ime zaposlenih i korisnika naše ustanove, na ovom plemenitom i pre svega humanom činu, poručila je direktorka Jasmina Nikolić .

Tokom jučerašnjeg dana Kompanija "Magna" je kao i prethodne godine sa svojim predstavnicima obišla najradosniji kutak aleksinačke bolnice i porodilištu donirali paketiće za prve rođene bebe za srpsku Novu godinu.

Da podsetimo, u poslednjoj nedelji decembra, kompanija Magna je obradovala humanitarnim paketićima decu učesnike inkluzivne predstave, učenike specijalne škole “Smeh I suza” kada su donirali 35 paketića.


# Aleksinac.Net Jasmina Nikolić Magna Ustanova za decu i mlade„Hristina Markišić"
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima