Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Донација компаније Магна

rss

14.01.2023. редакција Алексинац нет

У знаку хуманости и солидарности: Компанија Магна донирала играчке, пакетиће и школски прибор Дому за незбринуту децу "Христина Маркишић" у Алексинцу.

Донација компаније Магна

Дан уочи дочека српске Нове године, редакција портала Алексинац нет је заједно са представницима “Магна сеатинг д.о.о” компаније из Алексинца, провела у Дому за незбринуту децу "Христина Маркишић" у Алексинцу.

Поред низа хуманитарних акција пред крај 2022 године, компанија Магна потврђује статус друштвено одговорне компаније и данас, несебичном донацијом играчака и слаткиша деци без родитељског старања која ће прославити Српску Нову годину у овом дому или у хранитељским породицама на територији наше општине.

Поред играчака и слаткиша којима су представнице ове компаније попуниле простор испод пажљиво украшене новогодишње јелке, донирали су и школски прибор за децу.

У дому у Алексинцу живи тринаесторо деце без родитељског старања, а десет малишана са инвалидитетом родитељи доводе сваког дана на неколико сати учења и дружења.

Рекреативне наставе, као и зимовања и летовања, културне и спортске манифестације, само су неке од акција у којима ова деца учествују.
 

Јасмина Николић директорка Установе за децу и младе "Христина Маркишић" у Алексинцу каже да се запослени на све начине труде да деца буду одгајана са љубављу И да им ништа не недостаје.

Срдачно се захваљујемо компанији Магна у име запослених и корисника наше установе, на овом племенитом и пре свега хуманом чину, поручила је директорка Јасмина Николић .

Током јучерашњег дана Компанија "Магна" је као и претходне године са својим представницима обишла најрадоснији кутак алексиначке болнице и породилишту донирали пакетиће за прве рођене бебе за српску Нову годину.

Да подсетимо, у последњој недељи децембра, компанија Магна је обрадовала хуманитарним пакетићима децу учеснике инклузивне представе, ученике специјалне школе “Смех И суза” када су донирали 35 пакетића.


# Алексинац.Нет Јасмина Николић Магна Установа за децу и младе„Христина Маркишић"
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима