Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Detaljne informacije u vezi pomoći za malog Lazara Rajkovića

rss

23.12.2015. D. Ostojić

Uvek me oduševi ljudska humanost, i pre svega predusretljivost. U toj priči su me posebno obradovali naši sugrađani, jedan Nišlija, ali i jedan doktor niškog Kliničkog centra.

Detaljne informacije u vezi pomoći za malog Lazara Rajkovića

Pre samih detalja na tu temu evo jedne važne informacije vezane za trinaestogodišnjaka, Lazara Rajkovića, koji boluje od Juingovog sindroma.

Testiranje davalaca za malog Lazara Rajkovića obaviće se u četvrtak, 24.12 u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Niš između 8-10 časova. Biće u prvoj turi odabrano 5 kandidata koji ispunjavaju sledeće uslove: Da su AB+ ili AB- krvne grupe, da imaju knjižicu davaoca ili da su nekad davali krv,i da imaju dobru volju ako testiranje zadovolji da, u organizaciji dečakovog oca izdvoje još jedan dan za odlazak na aferezu u Beograd

Policajac Dragan Petrović, frizer, Jelena Bogdanović i diplomirani pravnik Nikola Sotirovski su se odmah javili sa željom da daju krv jer su AB  krvne grupe. Nemam njihovu dozvolu da im objavim sliku, ali koristim priliku da im se javno zahvalim.

Posebnu zahvalnost ovom prilikom ukazujem i za dr Milana Petrovića, doktora koji me je u par navrata kontaktirao sa željom da se u rešenje aktivno uključi, i mogu slobodno reći zahvaljujući tom čoveku je procedura u potpunosti razjašnjena.

 

Komentara: 0


# humanost krv Dragan Petrović Lazar Rajković Jelena Bogdanović Nikola Sotirovski
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima