Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Детаљне информације у вези помоћи за малог Лазара Рајковића

rss

23.12.2015. Д. Остојић

Увек ме одушеви људска хуманост, и пре свега предусретљивост. У тој причи су ме посебно обрадовали наши суграђани, један Нишлија, али и један доктор нишког Клиничког центра.

Детаљне информације у вези помоћи за малог Лазара Рајковића

Пре самих детаља на ту тему ево једне важне информације везане за тринаестогодишњака, Лазара Рајковића, који болује од Јуинговог синдрома.

Тестирање давалаца за малог Лазара Рајковића обавиће се у четвртак, 24.12 у просторијама Завода за трансфузију крви Ниш између 8-10 часова. Биће у првој тури одабрано 5 кандидата који испуњавају следеће услове: Да су АБ+ или АБ- крвне групе, да имају књижицу даваоца или да су некад давали крв,и да имају добру вољу ако тестирање задовољи да, у организацији дечаковог оца издвоје још један дан за одлазак на аферезу у Београд

Полицајац Драган Петровић, фризер, Јелена Богдановић и дипломирани правник Никола Сотировски су се одмах јавили са жељом да дају крв јер су АБ  крвне групе. Немам њихову дозволу да им објавим слику, али користим прилику да им се јавно захвалим.

Посебну захвалност овом приликом указујем и за др Милана Петровића, доктора који ме је у пар наврата контактирао са жељом да се у решење активно укључи, и могу слободно рећи захваљујући том човеку је процедура у потпуности разјашњена.

 


# хуманост крв Драган Петровић Лазар Рајковић Јелена Богдановић Никола Сотировски
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима