Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dan muzičke škole i obeležavanje 49 godina rada

rss

07.12.2015. Marko Jovanović

OMŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu su prošle nedelje organizovali koncert povodom obeležavanja dana škole i ujedno 49 godina kontinuiranog i uspešnog rada.

Dan muzičke škole i obeležavanje 49 godina rada

Koncert je bio održan u punoj velikoj sali Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, 2. decembra 2015. godine, sa početkom u 18.00 sati. Nastupili su sadašnji i bivši učenici, kao i orkestar škole.

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ je počela sa radom školske 1966/67. u okviru Radničkog univerziteta, kao istureno odeljenje muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva.

Transformacijom Radničkog univerziteta 1991. godine formira se OŠ „Vladimir Đorđević“ u kojoj nastavljaju da rade svi oblici obrazovanja dotadašnjeg RU, a među njima i osnovno muzičko obrazovanje. Iako je to bilo privremeno rešenje, ovakav status škole je zadržala sve do 2006. godine, kada je, nakon višegodišnjeg permanentnog zalaganja, zvanično formirana muzička škola kao samostalna institucija pod nazivom Škola za osnovno muzičko obrazovanje i vaspitanje “Vladimir Đorđević”, Aleksinac.

Danas se u matičnoj školi izvodi nastava na sledećim odsecima: harmonika, klavir, violina, gitara, klarinet, flauta i solo pevanje.  Od školske 2009/2010. godine je počelo sa radom izdvojeno odeljenje muzičke škole u Ražnju, u prostorijama Osnovne škole “Ivan Vušović“ i to na odsecima: klavir, violina, harmonika i klarinet.

Muzička škola ima i dva isturena odeljenja, jedno u Ražnju, a od ove godine, i u Sokobanji.

Čestitamo na dosadašnjem uspehu i željno iščekujemo sledeću jubilarnu 50. godišnjicu.

Komentara: 0


# škole jubilej Vladimir Đorđević OMŠ muzička škola Vladimir Đorđević
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}