Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дан музичке школе и обележавање 49 година рада

rss

07.12.2015. Марко Јовановић

ОМШ „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу су прошле недеље организовали концерт поводом обележавања дана школе и уједно 49 година континуираног и успешног рада.

Дан музичке школе и обележавање 49 година рада

Концерт је био одржан у пуној великој сали Центра за културу и уметност у Алексинцу, 2. децембра 2015. године, са почетком у 18.00 сати. Наступили су садашњи и бивши ученици, као и оркестар школе.

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић“ је почела са радом школске 1966/67. у оквиру Радничког универзитета, као истурено одељење музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева.

Трансформацијом Радничког универзитета 1991. године формира се ОШ „Владимир Ђорђевић“ у којој настављају да раде сви облици образовања дотадашњег РУ, а међу њима и основно музичко образовање. Иако је то било привремено решење, овакав статус школе је задржала све до 2006. године, када је, након вишегодишњег перманентног залагања, званично формирана музичка школа као самостална институција под називом Школа за основно музичко образовање и васпитање “Владимир Ђорђевић”, Алексинац.

Данас се у матичној школи изводи настава на следећим одсецима: хармоника, клавир, виолина, гитара, кларинет, флаута и соло певање.  Од школске 2009/2010. године је почело са радом издвојено одељење музичке школе у Ражњу, у просторијама Основне школе “Иван Вушовић“ и то на одсецима: клавир, виолина, хармоника и кларинет.

Музичка школа има и два истурена одељења, једно у Ражњу, а од ове године, и у Сокобањи.

Честитамо на досадашњем успеху и жељно ишчекујемо следећу јубиларну 50. годишњицу.

Коментара: 0


# школе јубилеј Владимир Ђорђевић ОМШ музичка школа Владимир Ђорђевић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима