Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bugarska ponovo aktuelna za građane Srbije

rss

22.03.2016. Saša Marković Gidra

U poslednje vreme, svi smo mogli zapaziti kako mnoge turističke agencije organizuju vikend ture u susedne zemlje.

Bugarska ponovo aktuelna za građane Srbije

Ponovo su aktivne destinacije susednih zemalja Sofija, Temišvar i Budimpešta.

Redakcija portala Aleksinac net je je posetila turističku agenciju Al turs i porazgovarala o ovim trenutno aktivnim prolećnim ponudama.

Naravno, ponovo je Hit – Bugarska. Ne tako davno u ovu susednu zemlju išlo se po jeftiniju hranu, gorivo, cigare, limove, bicikle, dečja kolica i čekali se redovi na granicama po nekoliko dana.

Sofija

Danas je aktuelna kupovina markirane garderobe, obuće u najvećem tržnom centru na balkanu „THE MALL“, a zatim šoping u drugi tržni centar „JUMBO“, gde se pretežno kupuje garderoba za decu, igračke i razne stvari za kućno domaćinstvo.

Nekada legendarni tržni centri „ ILINCI“ i „CUN“ otišli su u zaborav od kad je naš sused ušao u Evropsku uniju. Ako nekog zanima da poseti Sofiju može to da uradi već 9.4.2016 godine, u sklopu aranžmana Al tursa čija je cena je 12 evra (1500,00 dinara) po osobi.

Temišvar

U ovoj agenciji, takođe, nude i aražmane za Temišvar i Budimpeštu. Ko poseti Temišvar može da vidi kulturne spomenike, Baston marije Tereze, Srpsku Sabornu crkvu, dvorac Hunjadi Janoša, Gradsku operu i, naravno, tržni centar „LULIUS Mail“. Osoblje agencije Al turs kažu da je ovde vrlo popularan šoping garderobe koja se može naći po još nižim cenama nego u Bugarskoj. Cena ovog aražmana iznosi 3150 dinara po osobi, a prva naredno putovanje je 16.4.2016 godine.

Što se tiče mađarske prestionice Budimpešte, za trodnevni aražman treba izdvojiti 48 evra, a prvo sledeće putovanje je u periodu od 22-24.4.2016. godine

E pa, dragi moji sugrađani, ko voli neka izvoli. Sofija je ponovo popularna i aktuelna. Neće valjda sa njom da se vrati i ono „ludo vreme“, krajem prošlog veka.

Sve ostale ponude i aktuelnosti Turističke organizacije Al turs možete pogledati na njihovom sajtu www.alturs.rs.

Komentara: 0


# turizam Rumunija Bugarska Mađarska Saša Marković Gidra Temišvar Budimpešta Al turs Sofija (Bugarska)
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima