Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akcija legalizacije oružja promovisana i u Aleksincu

rss

12.05.2015. Radio Aleksinac

Ministarstvo unutrašnjih poslova 4. marta započelo je legalizaciju oružja i ona će trajati do 4. juna.

Akcija legalizacije oružja promovisana i u Aleksincu

U cilju uspešnijeg i efikasnijeg sprovođenja ove akcije, danas je u Aleksincu, na platou ispred gradske fontane, promovisana legalizacija oružja, a građani su mogli da dobiju sve neophodne informacije o akciji kao i propagandni materijal.

Policijska inspektorka za poslove oružja Policijske uprave Niš, Danijela Živić, ističe da tokom akcije legalizacije građani mogu oružje koje poseduju ilegalno, to jest oružje koje nije registrovano, da predaju u policijskim upravama, stanicama ili ispostavama bez zakonskih sankcija i obaveze dokazivanja porekla.

- Vrlo je bitno reći da građani koji u svom posedu imaju eksplozivne naprave, te naprave ne donose sami policijskim stanicama ili u policijsku upravu, već da pozovu nas, a mi ćemo doći i preuzeti to na bezbedan način kako bi se izbegli eventualni problemi do kojih može doći – poručuje inspektorka Živić.

Građani mogu podneti i zahtev za registraciju, a mogu se registrovati lovačke puške, lovački karabini, oružje za ličnu bezbednost – pištolji i revolveri, kao i sportsko oružje, dodaje sagovornica Radio Aleksinca.

Komentara: 1


# policija legalizacija oružje Danijela Živić
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-0)

    Perkan 12.05.2015.
    ako ce ove da me razoruzaju, ja se predajem odmah.
    Samo da prekopam ispod slamu...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima