Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Акција легализације оружја промовисана и у Алексинцу

rss

12.05.2015. Радио Алексинац

Министарство унутрашњих послова 4. марта започело је легализацију оружја и она ће трајати до 4. јуна.

Акција легализације оружја промовисана и у Алексинцу

У циљу успешнијег и ефикаснијег спровођења ове акције, данас је у Алексинцу, на платоу испред градске фонтане, промовисана легализација оружја, а грађани су могли да добију све неопходне информације о акцији као и пропагандни материјал.

Полицијска инспекторка за послове оружја Полицијске управе Ниш, Данијела Живић, истиче да током акције легализације грађани могу оружје које поседују илегално, то јест оружје које није регистровано, да предају у полицијским управама, станицама или испоставама без законских санкција и обавезе доказивања порекла.

- Врло је битно рећи да грађани који у свом поседу имају експлозивне направе, те направе не доносе сами полицијским станицама или у полицијску управу, већ да позову нас, а ми ћемо доћи и преузети то на безбедан начин како би се избегли евентуални проблеми до којих може доћи – поручује инспекторка Живић.

Грађани могу поднети и захтев за регистрацију, а могу се регистровати ловачке пушке, ловачки карабини, оружје за личну безбедност – пиштољи и револвери, као и спортско оружје, додаје саговорница Радио Алексинца.


# полиција легализација оружје Данијела Живић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима