Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

15 miliona dinara za projekte udruženjima građana sa teritorija nerazvijenih opština

rss

06.07.2021. Južne vesti

Udruženja građana koja su registrovana u 22 lokalne samouprave na jugu Srbije koje pripadaju kategoriji nedovoljno razvijenih, mogu da se prijave svojim projektom na konkurs koji je raspisao Kabinet ministra zaduženog za unapređenje nedovoljno razvijenih opština.

Foto: arhiva

Udruženja mogu da se prijave sa projektima iz oblasti - podrške u zapošljavanju, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Maksimalni iznos projekta koji finansira Kabinet može biti 750.000 dinara, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar ove godine.

Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev kaže da je jedan od ciljeva Vlade podsticanje regionalnog razvoja.

Izuzetno sam zadovoljan da će nakon jedinica lokalne samouprave i udruženja građana u nedovoljno razvijenim opštinama moći da konkurišu sa projektima koji podrazumevaju poboljšanje opštih uslova života u tim sredinama - rekao je ministar.

Sva zainteresovana udruženja koja ispunjavaju uslove mogu se informisati o detaljima konkursa na sajtu Ministarstva i portalu e-uprave.

Podsetimo, od 44 opština koje pripadaju 4. kategoriji razvijenosti, njih 22 su na jugu i to - Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Dimitrovgrad, Doljevac, Žitorađa, Kuršumlija, Lebane, Medveđa, Merošin, Preševo, Svrljig, Surdulica, Trgovište i Crna Trava.

Izvor

Komentara: 0


# konkurs
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima