Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

15 милиона динара за пројекте удружењима грађана са територија неразвијених општина

rss

06.07.2021. Јужне вести

Удружења грађана која су регистрована у 22 локалне самоуправе на југу Србије које припадају категорији недовољно развијених, могу да се пријаве својим пројектом на конкурс који је расписао Кабинет министра задуженог за унапређење недовољно развијених општина.

Фото: архива

Удружења могу да се пријаве са пројектима из области - подршке у запошљавању, укључивања у културну сферу живота, повећање безбедности, активног учешћа у раду локалне заједнице, подизању свести о здравом начину живота, заштити животне средине, као и помоћи особама са инвалидитетом и другим маргиналним групама.

Максимални износ пројекта који финансира Кабинет може бити 750.000 динара, а крајњи рок за реализацију пројектних активности је 1. децембар ове године.

Министар задужен за развој недовољно развијених општина Новица Тончев каже да је један од циљева Владе подстицање регионалног развоја.

Изузетно сам задовољан да ће након јединица локалне самоуправе и удружења грађана у недовољно развијеним општинама моћи да конкуришу са пројектима који подразумевају побољшање општих услова живота у тим срединама - рекао је министар.

Сва заинтересована удружења која испуњавају услове могу се информисати о детаљима конкурса на сајту Министарства и порталу е-управе.

Подсетимо, од 44 општина које припадају 4. категорији развијености, њих 22 су на југу и то - Алексинац, Бабушница, Бела Паланка, Блаце, Бојник, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Димитровград, Дољевац, Житорађа, Куршумлија, Лебане, Медвеђа, Мерошин, Прешево, Сврљиг, Сурдулица, Трговиште и Црна Трава.

Извор

Коментара: 0


# конкурс
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима