Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1051  Displaying: 21 - 30

Način izveštavanja medija može uticati da li će neka žena prijaviti nasilje

Danas 17.12.2020.

Žena iz Aleksinca koju je ubio bivši suprug i informacija da je muškarac u Požarevcu ranio partnerku i njenu ćerku, uz sve žrtve porodičnog i partnerskog nasilja u ovoj godini, svima su opomena da se skretanje pažnje celokupne javnosti na ovaj veliki društveni problem, ne može i ne sme vremenski ograničiti, upozorava poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Opširnije

Komentara: 0

Koleginice ubijene Milene u neverici kažu - Saša ju je pratio, proganjao, molio da se vrati!

Večernje novosti 16.12.2020.

Dao joj je razvod, ali ne i slobodu. Otkako je povredio ruku mnogo se promenio, i tada su krenule Milenine muke. Sve je morala da radi sama, oko kuće, oko stoke... Ujutru je mrtva umorna dolazila na posao u "Grameru".

Opširnije

Komentara: 0

Odgovor Deda Mraza najmlađim stanovnicima Aleksinca

14.12.2020.

Kutija za pisma koja je bila postavljena u centru grada je predata Deda Mrazu.

Opširnije

Komentara: 0

Trećina građana Srbije ne veruje ili sumnja u postojanje koronavirusa

N1 12.12.2020.

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) uradio je istraživanje na temu koronavirusa u Srbiji. Po njihovim podacima većina građana Srbije smatra da će zdravstvena kriza izazvana koronavirusom imati ozbiljne ekonomske posledice, dok trećina građana ne veruje ili ima ozbiljne sumnje u postojanje koronavirusa.

Opširnije

Komentara: 0

Priča o doktorkama iz Aleksinca koju treba da vidi Srbija

Večernje novosti 10.12.2020.

Ne postoji Aleksinčanin ili barem neki član njegove porodice koga njih dve nisu lečile od korone. Od 23. marta svakodnevno rade i po 12 sati, ali i dalje ne posustaju. Ceo Aleksinac strepi da doktorke Svetlana Šunjevarić i Katarina Stojković Stajić ne ispadnu iz stroja, jer su one jedini pneumoftiziolozi u ovom gradu, specijalisti za bolesti pluća.

Opširnije

Komentara: 3

Broj na koji građani opštine mogu prijaviti nepoštovanje epidemioloških mera

Opština Aleksinac 07.12.2020.

Danas je u sali Skupštine opštine održana 10. sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 2

Povećanje zaposlenosti pripadnika ugroženih grupa

04.12.2020.

Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, u okviru projekta „Paket podrške zapošljavanju“, realizovao je u Nišu konferenciju povodom završetka projekta.

Opširnije

Komentara: 1

Prepune čekaonice i kreveti, građani poručili "Neka vidi Vučić"

01.12.2020.

Snimak koji smo objavili pre nekoliko dana na kome se vide desetine ljudi, koji zbijeni jedni do drugih čekaju na pregled u Opštoj bolnici u Aleksincu, bolnički kreveti na kojima su i po 3 pacijenta, rukavice i krv na podu i oronuli zidovi bolničke zgrade - scene su iz video snimka nastalog u aleksinačkoj bolnici koji se širi društvenim mrežama, a koji je stigao i do portala Južne vesti.

Opširnije

Komentara: 2

Najstarija porodica iz carske Rusije u Žitkovcu

Boža Marković 29.11.2020.

Kako bi smo sačuvali od zaborava poreklo nekih ruskih porodica pišemo nove redove u tom cilju, ali i zato što se uglavnom radi o dobrim, disciplinovani, radnim i vrednim ljudima koji su naši susedi, poznanici, prijatelji, kao i saznamo kako su Rusi posle crvene revolucije, bežali i u Kraljevinu Srbiju, KSHS, a i u novije vreme su mnogi Rusi izabrali Republiku Srbiji za svoju zemlji. Koji su ih razlozi vodili u zemlju podrške- našu Srbiju?

Opširnije

Komentara: 0

Pesma posvećena proslavljenom fudbaleru

Boža Nesvrćanin 28.11.2020.

Nastala je mnogo pre nego što je objavljena himna "Maradona", u trećem poglavlju knjige, u kome su opevani mnogi drugi značajni sportisti Srbije i sveta, književnika Dragiše Markovića "Buka strašnija od zvuka" 2018., Društvo za narodno prosvećivanje "Svetionik" Kragujevac. To poglavlje nosi naslov "Sportisti - naši uzori", gde je poučna pesma o Maradoni.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1051  Displaying: 21 - 30

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}