Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vlada nije uspela da nađe konsultanta za uljne škriljce

rss

27.03.2012. Izvor: Beta

Vlada Srbije ponoviće postupak javne nabavke konsultantskih usluga za savetnika za izbor strateškog partnera za eksploataciju uljnih škriljaca iz Aleksinačkog basena.

Vlada nije uspela da nađe konsultanta za uljne škriljce

To je danas izjavio direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihailović.

"Iako su čak 23 domaće i strane kompanije preuzele konkursnu dokumentaciju, u predviđenom roku za podnošenje ponuda nije dostavljena nijedna. Pretpostavljam da su razlog tome raspoloživa budžetska sredstva (20 miliona dinara), na osnovu kojih je formirana procenjena vrednost", izjavio je Mihailović.

On je najavio da će Vlada Srbije razmotriti mogućnost obezbeđivanja dodatnih budžetskih sredstava za ovu namenu.

Prema rečima Mihailovića, ponavljanje postupka javne nabavke konsultantskih usluga neće omesti proces investiranja u eksploataciju uljnih škriljaca jer se radi o "strateškom opredeljenju čiji će se rezultati videti u narednim decenijama".

"Ponovnim postupkom koji će biti sproveden u narednih mesec dana, a kojim će biti pružena mogućnost svima koji su preuzeli konkursnu dokumentaciju da podnesu ponude, biće završen posao izbora strateškog partnera za eksploataciju, pripremu preradu i proizvodnju nafte i naftnih derivata iz uljnih škriljaca Aleksinačkog basena", izjavio je Mihailović.

Komentara: 0


# Vlada Republike Srbije
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima