Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Spajaju se javna preduzeća za komunalne usluge i puteve?!

rss

19.05.2016. D. Ostojić

Grupa zaposlenih u Komunalnom preduzeću u Aleksincu nas je kontaktirala sa informacijom da se u redovima opštinske vlasti ozbiljno razmišlja o spajanju Komunalnih usluga i Preduzeća za puteve.

Spajaju se javna preduzeća za komunalne usluge i puteve?!

"Trenutno se razmišlja da li da se ide na likvidaciju Preduzeća za puteve ili ne. Do ujedinjenja bi trebalo da dođe vrlo brzo, a kao razlog se navodi problem u poslovanju Preduzeća za puteve. Mi zaposleni u Komunalnom strahujemo da to ne uveća broj radnika Komunalnih usluga zbog čega ćemo biti u situaciji da moramo da otpuštamo radnike." ističe naš sagovornik.

Potvrdu ove vesti nismo uspeli da saznamo, sagovornici u redovima lokalne vlasti su nam rekli da ne mogu da izlaze u javnost sa bilo kakvim informacijama na tu temu pre formiranja lokalne vlasti.

Da li će zaposleni u Preduzeću za puteve ostati bez posla, ili će spajanjem sa Komunalnim uslugama biti rešen problem isplate zaostalih zarada, ostaje da se vidi.

Ono što je sigurno jeste da se na ovu temu razgovara i traži najbolje rešenje, kako za opštinski budžet, tako i za zaposlene.


# javna preduzeća Komunalne usluge JP Preduzeće za puteve JP
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima