Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Porodična farma konja i magaraca

rss

11.04.2016. Dragana Sotirovski

U Mozgovu kod Aleksinca porodica Cvetković na seoskom imanju čuva deset konja i trideset tri magarca. Njihov osamnaestogodišnji sin Jovan namerava da ostane na selu jer, kako kaže, veruje da je proizvodnja zdrave hrane sigurna budućnost.

RTS: Porodična farma konja i magaraca

Nema posla koji Jovan ne može da uradi na porodičnoj farmi na kojoj je krdo konja i magaraca. Iako se školuje za rad na računarima, glumi i aleskinačkom pozorištu i voli izlaske, nije mu kaže teško da životinje nahrani, da im počisti i prošeta ih.

Deset hektara imanja, koliko Cvetkovići obrađuju, nedovoljno je za proizvdnju hrane za ove životinje, tako da im poslednjih petnaest godina u pomoć priskaču prijatelji.

Magarac Zećko težak 400 kilograma čuva imanje. Nedavno je dobio i prinovu, pa Cvetkovići sada imaju 33 magarca od kojih, iako su u Srbiji retkost, samo za jednog primaju subvenciju države.

Ljubav prema ovim životinjama za sada nadmašuje profit, pa Cvetkovići ne prodaju, ni mleko, ni meso magaraca, ali, kako Jovan reče, planiraju da pokrenu sajt o svojim životinjama.

www.rts.rs

Komentara: 0


# Mozgovo sajt konj magarci stočarstvo Cvetković Bratislav Cvetković
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima