Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Породична фарма коња и магараца

rss

11.04.2016. Драгана Сотировски

У Мозгову код Алексинца породица Цветковић на сеоском имању чува десет коња и тридесет три магарца. Њихов осамнаестогодишњи син Јован намерава да остане на селу јер, како каже, верује да је производња здраве хране сигурна будућност.

РТС: Породична фарма коња и магараца

Нема посла који Јован не може да уради на породичној фарми на којој је крдо коња и магараца. Иако се школује за рад на рачунарима, глуми и алескиначком позоришту и воли изласке, није му каже тешко да животиње нахрани, да им почисти и прошета их.

Десет хектара имања, колико Цветковићи обрађују, недовољно је за произвдњу хране за ове животиње, тако да им последњих петнаест година у помоћ прискачу пријатељи.

Магарац Зећко тежак 400 килограма чува имање. Недавно је добио и принову, па Цветковићи сада имају 33 магарца од којих, иако су у Србији реткост, само за једног примају субвенцију државе.

Љубав према овим животињама за сада надмашује профит, па Цветковићи не продају, ни млеко, ни месо магараца, али, како Јован рече, планирају да покрену сајт о својим животињама.

www.rts.rs


# Мозгово сајт коњ магарци сточарство Братислав Цветковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима