Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poljoprivreda – iznevereno predizborno obećanje

rss

07.12.2012. Jovana Savić

Sve stranke koje su učestvovale na izborima su akcenat za razvoj Aleksinca stavljale na razvoj poljoprivrede. Kao izuzetan primer navodili su slavnu poljoprivrednu prošlost Aleksinca, u okviru koje je poslovao PIK Aleksinac, tada gigant balkanskih razmera.

Nakon izbora i formiranja lokalne vlasti, izgleda da o poljoprivredi više niko ne brine.

Nakon izbora i formiranja lokalne vlasti, izgleda da o poljoprivredi više niko ne brine.

U opštinskoj upravi u Aleksincu ne postoji ni jedan kapitalni projekat za razvoj poljorpivrede. U sektoru za lokalni ekonomski razvoj za sada se još niko ne bavi pitanjem pronalaženja strateskog partnera za kupovinu ostatka nekadašnjeg PIK-a, koji je već duže vreme u stečaju.

- Tačno je da smo obećavali razvoj poljoprivrede u opštini Aleksinac, ali se u međuvremenu stvar izmenila. Postavlja se pitanje da li vredi razvijati poljoprivredu u trenutku kada se donosi kapitalna odluka o otvaranju rudnika uljnih škriljaca.

Znate i sami da teška industrija ne ide uporedo sa razvojem proizvodnje hrane. – reći su jednog lokalnog političara koji je želeo da ostane anoniman.

Kojim putem će povesti Aleksinac, ostaje da se vidi, i posle 100 dana lokalne vlasti za sada se ne zna, hoće li Aleksinac biti poljoprivredna opština ili opština sa budućnošću u sektoru teške industrije kakva je prerada uljnih škriljaca?

Komentara: 2


# opština poljoprivreda
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Seljaci niko ne zanima 09.12.2012.
    Bruka, nase seljake niko ne ferma dva posto

  • (+0) (-0)

    borovnice 15.12.2012.
    posto znam iz dobrih izvora, bas me zanima odakle ce opstina da vrati kuzmanu novac na ime subvencije na borovnicu koju je covek zasadio. ne znam koja je suma, ali znam da je suma 5 put veca od predvidjene za subvencije poljoprivrede. odakle onda ostalima na ime subvencija???


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima