Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački stočari nezadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom

rss

25.03.2013. Radio Aleksinac

Na današnjoj redovnoj skupštini Udruženja stočara opštine Aleksinac ukazano je na nekoliko problema sa kojima se ono suočava. Pošto je više diskutanata napomenulo da je loša saradnja sa lokanom samoupravom jedan od većih problema, odlučeno je da delegacija stočara zatraži prijem kod predsednika opštine.

Aleksinački stočari nezadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom

Cilj tih razgovora bi bio upoznavanje aktuelnog opštinskog rukovodstva sa očekivanjima Udruženja kada je u pitanju podsticaj njegovog rada od strane lokalnih struktura.

- Bez pomoći lokalne samouprave mi nismo u mogućnosti da funkcionišemo. Imamo velikih problema i u komunikaciji i u razuđenosti, jer je velika teritorija opštine, a mi smo udruženje koje deluje na celoj teritoriji. Imamo tu čak i bojkot pojedinih delova opštine, ne znam zašto, ali smatram da je od opšteg interesa da to udruženje postoji, da živi, radi i funkcioniše. Koliko je u našem domenu, mi pokušavamo da radimo, bar što se tiče nabavke repro materijala, edukacije. Ono što možemo, mi obezbeđujemo – ističe Srba Trifunović, predsednik aleksinačkih stočara.

Stočarima sa teritorije opštine Aleksinac veliki problem predstavlja i to što ovde ne postoji Matična služba, pa da bi dobili subvencije države moraju unapred da izmire sva svoja dugovanja, da deponuju svoj novac, a potom da čekaju i do godinu dana na isplatu. Jedino moguće rešenje ovog problema bilo bi, smatra Trifunović, osnivanje Matične službe pri opštini ili Fondu za razvoj poljoprivrede, a koristi od toga imali bi svi stočari sa aleksinačke teritorije.

Na teritoriji opštine Aleksinac trenutno postoji oko deset hiljada muznih grla stoke.

 

Komentara: 0


# Srba Trifunović
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima