Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Priča se da dolaze Rusi...

rss

15.11.2012. Izvor: Tanjug

Predstavnici Naftne industrije Srbije i Gasproma već su najavili učešće na međunarodnom tenderu za eksploataciju i preradu uljnih škriljaca u aleksinačkom basenu, izjavio je danas ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

NIS i Gasprom zainteresovani za preradu škriljaca u Aleksincu

"Iz ranijeg perioda kompanija Fušun iz Kine i jedna estonska kompanija pokazale su interes da se prijave i očekujemo njihovo učešće na tenderu", rekao je Bačević novinarima posle zasedanja srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za saradnju u Moskvi.

Bačević je podsetio da će vlada Srbije doneti odluku da krajem godine raspiše taj tender i da očekuje da se to dogodi krajem decembra.

 

On je ranije ove godine najavio da resorno ministarstvo namerava da intezivira projekat istraživanja i eksploatacije uljnih škriljaca, iz kojih bi Srbija za 10 godina mogla godišnje da dobija oko 1,5 milion tona sintetičke nafte.

 

Procena ministarstva je da naša zemlja raspolaže sa oko dve milijarde tona rezervi uljnjih škriljaca, od kojih su samo u aleksinačkom basenu potvrđene rezerve od 400 miliona tona.

Komentara: 2


# ekologija Milan Bačević NIS energetika uljni škriljci Gasprom
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Nebitan 15.11.2012.
    Neka dođu...Ljudi će imati gde da rade a vi miševi iz fotelja što imate platu peko 50.000 i što se borite za "ekološki" već uništeni Aleksinac, pustite POŠTEN NAROD da radi i zarađuje!!!

  • (+0) (-0)

    radojica 17.11.2012.
    neka ugostitelji spreme votku


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima