Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napuštena pumpa kvari posao hotelu "Bosfor"

rss

08.06.2016. RTS

U poslednje vreme, turski mediji sve češće savetuju zemljacima u zapadnoj Evropi da im je, na putu dugom oko dve hiljade kilometara, Srbija najsigurnija za odmor.
Imajući to u vidu, Fevzi Šiljik otvorio je prošle godine hotel u Aleksincu.

Foto: Info-G

Bolje bi poslovao i zaposlio više meštana da nije napuštene benzinske pumpe, od koje se sa auto-puta ne vidi da tu putnici mogu da se odmore.

Životni put turskog biznismena Fevzija Šiljika ide od Prizrena, preko Istanbula do srpskog sela Norzina kod Aleksinca, gde sada živi i gde je našao mir.

Foto: Info-G

"Kada sam kupio, naišao je komšija koga sam prvi put video i on me pitao da li sam iz Turske. Odgovorio sam da jesam. Rekao je da se posle sto godina ponovo vratio Turčin koji je otišao odavde, iz Aleksinca", kaže Fevzi Šiljik, vlasnik hotela "Bosfor".

Koridorom 10 kroz Srbiju godišnje prođe više od dva miliona Turaka. 

Od ruševine je napravio hotelsko-ugostiteljski kompleks. Ono što je najvažnije, zaposlio je 43 radnika iz Aleksinca. Ne zaboravlja tursku, ali ni srpsku tradiciju. Posebna atrakcija na otvorenom su velike bačve u kojima se služe srpska pića.

"Bačve su ove 30 tona, meni je bilo potrebno da radim tri meseca. Tu može 15 ljudi da živi, da sede i piju", navodi Ranđel Cvetković iz sela Beli Breg kod Aleksinca.

Foto: Info-G

Aleksinački privrednici su zadovoljni što njihov grad ponovo ima hotel.

"Poslovni svet je vrlo važan, s obzirom na to da moja firma posluje sa klijentelom iz Turske, Norveške, Rusije. Na ovaj način možemo i mi u Aleksincu da im pružimo ono što imaju u drugim, zapadnim zemljama", ističe Radoslav Milošević, preduzetnik iz Aleksinca.

Pored hotela je i parking sa 150 mesta koji ima video-nadzor. Da mogu da se odmore i da im je vozilo na sigurnom, oni koji su krenuli na dug put ne vide, jer je prilaz nepristupačan.

"Ovi koji krenu iz Evrope, koji su na putu, ovde je napuštena pumpa koja već tri godine ne radi i mi tražimo od nadležnih da što pre vide šta i kako može da se reši", naglašava Šiljik.

Foto: Info-G

U Opštini Aleksinac kažu da su im u Ministarstvu energetike pre nekoliko meseci obećali da će taj problem rešiti. Kada će to biti, nismo dobili odgovore ni u NIS-u, koji je vlasnik napuštene pumpe, niti u resornom ministarstvu.

Olivera Vukosavljević, RTS

Komentara: 0


# Beli Breg Fevzi Šiljik Bosfor hotel Cvetković Radoslav Milošević benzinska pumpa autoput
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima