Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напуштена пумпа квари посао хотелу "Босфор"

rss

08.06.2016. РТС

У последње време, турски медији све чешће саветују земљацима у западној Европи да им је, на путу дугом око две хиљаде километара, Србија најсигурнија за одмор.
Имајући то у виду, Февзи Шиљик отворио је прошле године хотел у Алексинцу.

Фото: Инфо-Г

Боље би пословао и запослио више мештана да није напуштене бензинске пумпе, од које се са ауто-пута не види да ту путници могу да се одморе.

Животни пут турског бизнисмена Февзија Шиљика иде од Призрена, преко Истанбула до српског села Норзина код Алексинца, где сада живи и где је нашао мир.

Фото: Инфо-Г

"Када сам купио, наишао је комшија кога сам први пут видео и он ме питао да ли сам из Турске. Одговорио сам да јесам. Рекао је да се после сто година поново вратио Турчин који је отишао одавде, из Алексинца", каже Февзи Шиљик, власник хотела "Босфор".

Коридором 10 кроз Србију годишње прође више од два милиона Турака. 

Од рушевине је направио хотелско-угоститељски комплекс. Оно што је најважније, запослио је 43 радника из Алексинца. Не заборавља турску, али ни српску традицију. Посебна атракција на отвореном су велике бачве у којима се служе српска пића.

"Бачве су ове 30 тона, мени је било потребно да радим три месеца. Ту може 15 људи да живи, да седе и пију", наводи Ранђел Цветковић из села Бели Брег код Алексинца.

Фото: Инфо-Г

Алексиначки привредници су задовољни што њихов град поново има хотел.

"Пословни свет је врло важан, с обзиром на то да моја фирма послује са клијентелом из Турске, Норвешке, Русије. На овај начин можемо и ми у Алексинцу да им пружимо оно што имају у другим, западним земљама", истиче Радослав Милошевић, предузетник из Алексинца.

Поред хотела је и паркинг са 150 места који има видео-надзор. Да могу да се одморе и да им је возило на сигурном, они који су кренули на дуг пут не виде, јер је прилаз неприступачан.

"Ови који крену из Европе, који су на путу, овде је напуштена пумпа која већ три године не ради и ми тражимо од надлежних да што пре виде шта и како може да се реши", наглашава Шиљик.

Фото: Инфо-Г

У Општини Алексинац кажу да су им у Министарству енергетике пре неколико месеци обећали да ће тај проблем решити. Када ће то бити, нисмо добили одговоре ни у НИС-у, који је власник напуштене пумпе, нити у ресорном министарству.

Оливера Вукосављевић, РТС


# Бели Брег Февзи Шиљик Босфор хотел Радослав Милошевић бензинска пумпа ауто-пут
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима