Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Lokacijske studije o potencijalnim lokacijama za izgradnju stanova u Aleksincu

rss

17.09.2020. Aleksinac.net

Studija urađena za potrebe investicionog ulaganja u stambenu izgradnju za potrebe 11 opština. Projekat baziran na zvaničnim podacima iz 2019.godine. Studija nema projektno komercijalni karakter.

Foto: arhiva

Analizom ponude i potražnje Aleksinac predstavlja opštinu kojoj nedostaje 120 stambenih jedinica, prosečne kvadrature 55 kvadrata. Platežna moć stanovništva je u rasponu od 25.000 eura do 35.000 eura. Osnov plaćanja je 95% vezan za stambene kredite.

Grafik stambenih celina koje je moguće prodati:

  • Stanovi od 40 do 45 kvadrata, osnov potražnje 80%
  • Stanovi od 50 do 75 kvadrata 15% potražnje
  • Stanovi preko 80 kvadrata 5% potražnje

Procenjena vrednost tržišne cene kvadrata u novogradnji se kreće od 500 do 600 eura, po modelu: konačna cena, opremljen stan, stambeno uknjižen, raspoloživ za kreditiranje.

Tržište ne pokazuje veliko interesovanje za kupovinu stanova u sivoj zoni. Tržište ne pokazuje interesovanje za kupovinu stanova u okviru porodičnih kuća. Tržište Aleksinca pokazuje interesovanje za kupovinu stambenih celina u gotovom novcu, ukoliko postoji mogućnost ostvarenja popusta. Svi modeli akcijske prodaje su upotrebljivi.

Aleksinac ima kompletnu infrastrukturu za izgradnju stanova, kadrovski je pokriven i brojem arhitekata, inženjera i izvođača radova. Pravni okvir uspostavljanja prodajnog servisa je u potpunosti obezbeđen.

Aleksinac ima sve urbanističke dokumente za nesmetanu stambenu izgradnju. Aleksinac pokazuje potrebu za izgradnjom luskuznog naselja zatvorenog tipa po modelu: pojedinačne stambene jedinice, intimnog tipa sa pripadajućim parkingom i elementima zelenih površina.

Dejan Vujanović - autor studije

 

Komentara: 0


# Aleksinac građevinarstvo stanovi
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima