Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Локацијске студије о потенцијалним локацијама за изградњу станова у Алексинцу

rss

17.09.2020. Алексинац.нет

Студија урађена за потребе инвестиционог улагања у стамбену изградњу за потребе 11 општина. Пројекат базиран на званичним подацима из 2019.године. Студија нема пројектно комерцијални карактер.

Фото: архива

Анализом понуде и потражње Алексинац представља општину којој недостаје 120 стамбених јединица, просечне квадратуре 55 квадрата. Платежна моћ становништва је у распону од 25.000 еура до 35.000 еура. Основ плаћања је 95% везан за стамбене кредите.

График стамбених целина које је могуће продати:

  • Станови од 40 до 45 квадрата, основ потражње 80%
  • Станови од 50 до 75 квадрата 15% потражње
  • Станови преко 80 квадрата 5% потражње

Процењена вредност тржишне цене квадрата у новоградњи се креће од 500 до 600 еура, по моделу: коначна цена, опремљен стан, стамбено укњижен, расположив за кредитирање.

Тржиште не показује велико интересовање за куповину станова у сивој зони. Тржиште не показује интересовање за куповину станова у оквиру породичних кућа. Тржиште Алексинца показује интересовање за куповину стамбених целина у готовом новцу, уколико постоји могућност остварења попуста. Сви модели акцијске продаје су употребљиви.

Алексинац има комплетну инфраструктуру за изградњу станова, кадровски је покривен и бројем архитеката, инжењера и извођача радова. Правни оквир успостављања продајног сервиса је у потпуности обезбеђен.

Алексинац има све урбанистичке документе за несметану стамбену изградњу. Алексинац показује потребу за изградњом лускузног насеља затвореног типа по моделу: појединачне стамбене јединице, интимног типа са припадајућим паркингом и елементима зелених површина.

Дејан Вујановић - аутор студије

 


# Алексинац грађевинарство станови
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима