Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

HELP - pokrenut razvoj kooperative

rss

28.09.2010. Izvor: aleksinac.org

U utorak, 28. septembra 2010. godine, u sali SO Aleksinac održan je sastanak opštinskog rukovodstva sa predstavnicima nemačke nevladine humanitarne organizacije HELP.

HELP - pokrenut razvoj kooperative


Povod sastanka bio je prezentovanje druge komponente projekta “Smanjenje siromaštva kroz lokalni održivi razvoj u južnoj Srbiji” – razvoj kooperative.

Sastanak je otvorio predsednik opštine Aleksinac, Ivan Dimić, istakavši značaj razvoja kooperative u našoj opštini. Pomenuta komponenta predstavlja podršku osnivanju i razvoju poljoprivrednih i drugih proizvođačkih kooperativa (Niš, Aleksinac) kako bi se doprinelo efikasnijem tržištu i brendiranju proizvoda kao i poboljšanju prihoda članova kooperativa.

Ovom sastanku, pored predstavnika nemačke nevladine organizacije Help i predstavnika Kancelarije za LER opštinske uprave Aleksinac, prisustvovali su i predstavnici udruženja povrtara, voćara i stočara naše opštine.

U okviru komponente “Razvoj kooperative” u našoj opštini biće podržane 4 kooperative nabavkom opreme prosečne vrednosti od po 15.000 evra, obezbeđivanjem odgovarajućih poslovnih i stručnih obuka i poslovnim savetovanjem.

Marija Stanković, asistent na projektu “Smanjenje siromaštva kroz lokalni održivi razvoj u južnoj Srbiji” iz nemačke nevladine humanitarne organizacije HELP, prisutnima je podelila aplikacione formulare koji predstavljaju polazni dokument u procesu odabira korisnika pomoći. Rok za predaju aplikacija je 22. oktobar, nakon čega će predstavnici Help-a pregovarati sa onim kandidatima čija ideja najviše obećava i koji zadovoljavaju sve ostale kriterijume. Kandidati koji budu ušli u drugi krug selekcije, biće obavešteni najkasnije do kraja novembra 2010. godine.

Komentara: 0


# predsednik opštine Ivan Dimić Marija Stanković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima