Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sve manje stanovnika u opštini Aleksinac

rss

24.10.2011. Izvor: Opština Aleksinac

Prema novim podacima Opštinske popisne komisije, na području aleksinačke opštine ima 53.884 stanovnika.U ovu brojku uračunato je i oko 300 građana koji su popisani u tzv. naknadnom popisu od 15. do 18. oktobra.

Sve manje stanovnika u opštini Aleksinac

To, dalje, znači da aleksinačka opština ima skoro 4 hiljade stanovnika manje nego pre deset godina.

Što se tiče broja domaćinstava i stanova, popisano je 24.104, ali je evidentno da postoji veliki broj praznih stanova.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najnoviji popis je pokazao da, osim Beograda i Novog Sada, koji beleže povećanje, svi ostali gradovi u Srbiji suočavaju se sa tužnom činjenicom smanjenja broja stanovnika. Procenjuje se da je od prethodnog popisa 2002. godine broj stanovnika Srbije opao za 200.000 do 300.000 ljudi.

Komentara: 1


# opština
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Srdjan 24.10.2011.
    Uz ovoliki broj novootvorenih radnih mesta,obilja kulturno umetničkih predstava,živih pozorišnih i muzičkih dešavanja ,uz vrlo česta gostovanja značajnih umetnika sa strane,kao i bogat program van samog grada,kačamakijade,kupusijade,paprikarijade, kukuruzijade malo je ovaj podatak diskutabilan.Zašto Aleksinac napuštaju gradjani!? Stvarno je ovo pitanje za sociologe,demografe i ine stručnjake. Hm..Prosto da ne poveruješ u taj podatak....
    iMA LI U STVARI KO VIŠE PERSPEKTIVE U OVOM GRADU?Ako se tu ne podrazumeva da je zadovoljan što ima 3 obroka dnevno,redovno izmirivanje računa i odlazak leti do Bovanskog jezera, kao i obilazak evropskih destinacija o trošku poreskih obveznika.Zaista, za šta služi OPŠTINA Aleksinac!?Da njih 200-njak bezbrižno prežive sve veću krizu i sve švalerke,pobratime,deveričiće,kumčiće,zaove ,jetrve pozapošljavaju, ili naprave ambijent da OPŠTINA oživi i krene napred. Man te se vi svetske krize.Kako nema krize u jAGODINI i Indjiji? Srdačni pozdrav..


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}