Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Seoski turizam u Lipovcu

rss

12.08.2010. Izvor: aleksinacnews.com

Polako, ali sigurno, uslovi za razvoj seoskog turizma na teritoriji aleksinačke opštine se ispunjavaju. Barem za domaćinstva u selu Lipovac, koja su se opredelila za ovu vrstu delatnosti.

Seoski turizam u Lipovcu
Nakon nekoliko godina upornog rada aleksinačke Organizacije za turizam i sport (OTIS) na promociji potencijala seoskog turizma, pre svega skeptičnim stanovnicima sela aleksinačke opštine i kategorizacije nekoliko domaćinstava u Radevcu i Lipovcu, konačno je i završen put do manastira Sveti Stevan.

Domaćinstva Vukića i Ristića u Lipovcu potpisala su ugovor sa OTIS-om, kategorizovala svoju ponudu i od Uskrsa ove godine ugostila nekoliko desetina turista iz Srbije. Prošle nedelje i prve iz inostranstva, Jergena Lifkea iz Hajdelberga i Zigija Bajla iz Hepenajma, koji su oduševljeni boravkom u Lipovcu i gostoprimstvom na koje su ovde naišli.

Naravno, goste iz Nemačke je najviše oduševila tradicionalna srpska kuhinja, domaće crno vino i šljivovica. Pre odlaska su obećali da će toplo preporučiti svojim prijateljima da posete Lipovac i obećali da će iskreno raditi na promociji ove turističke destinacije.

Inače, smeštaj u domaćinstvima Vukića i Ristića je svrstan u prvu kategoriju, a više informacija se može dobiti putem telefona: 018 848 117.

Komentara: 2


# turizam Lipovac
@


 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima