Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preminuo Ljubiša Jelenić

rss

13.03.2016. Redakcija

Mislim da ne postoji neko u Aleksincu ko nije poznavao Ljubišu Jelenića, a sumnjam da postoji neko ko ga nije poštovao.

Preminuo Ljubiša Jelenić

Ljubiša Jelenić, poslovni čovek i aktivista, preminuo je danas, nakon šloga koji ga je nedavno zadesio.

Prvi je ovu vest na društvenoj mreži Fejsbuk, a gde je i sam Ljubiša često znao da konstruktivno komentariše, objavio Dušan Ostojić rečima: "Bio je čovek koji me podsećao na moje detinjstvo."

"U prizemlju zgrade u kojoj sam stanovao, Ljubiša je bio šef radnje koja se zvala Elektrotehna. Ja, kao jedan od klinaca koji se tu stalno vrzmao, bio sam mu miljenik. U toj radnji je bio i moj prijatelj, sada pokojni Mića, koga su neki zvali Jare, ja nisam.", seća se Ostojić.

"Onda su došle neke godine raspada firmi i trgovina, Ljubišu nisam video godinama, a onda smo se pre pet-šest godina viđali na političkim manifestacijama, skupštinskim zasedanjima, u poslednje vreme u njegovoj firmi, gde sam odlazio sa mojim drugom Daletom, koji je poslovno i privatno sa Ljubišom dosta sarađivao. Ljubiša je bio pri kraju jednog ozbiljnog projekta, izgradnje hidroturbine od dvadesetak tona. Bio sam oduševljen saznanjem da se tako grandiozna mašina moze napraviti u Aleksincu." pun je utisaka Dušan.

Inače, devedesetih godina je Ljubiša pokrenuo svoju firmu, a neko vreme i bio veoma uspešan. Bio je i politički veoma aktivan, a neko vreme je bio i u opštinskom veću.

Pamtićemo ga po nasmejanom licu, jer je uvek bio pozitivan, otvoren, gostoljubiv i srdačan.

Poslednji pozdrav od redakcije Aleksinačkih vesti.


# Dušan Ostojić Ljubiša Jelenić In memoriam
@zubarcina @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima