Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preminuo saradnik našeg portala Tomislav Brzaković Brzi

rss

14.08.2020. Alpres, Aleksinac.Net

U aleksinačkoj bolnici juče je, posle duge i teške bolesti, preminuo Tomislav Brzaković, novinar u penziji iz Tešice.
Rođen je 18. oktobra 1935. godine

Preminuo saradnik našeg portala Tomislav Brzaković Brzi

U čarobni svet novinarstva, Brzi ili Toma kralj, kako su ga zvali njegovi prijatelji, kročio je davne 1965. godine, kada je kao honorarni saradnik počeo da piše za niške Narodne novine koje su tada izlazile na 15 dana. Saradnju sa Narodnim novinama intenzivirao je početkom 1971. godine jer je tada ovaj list počeo da izlazi svakog dana, ali je sarađivao i sa EI novinama, listom niške Elektronske industije, gde je radio kao samostalni referent prodaje. Njegov životni san da bude profesionalni novinar ostvario se 1. maja 1971. godine, kada je počeo da radi u EI novinama, a nekoliko meseci kasnije postao je i član Saveza novinara Jugoslavije. U ranoj mladosti bavio se i fudbalom – bio je golman FK Jastrepca iz Tešice.

Brzi je, kako se to kaže, bio novinar opšte prakse. Između ostalog, oprobao se i u sportskom novinarstvu i to veoma uspešno. Od marta 1975. do 1991. godine bio je izveštač splitske Slobodne Dalmacije iz Niša sa fudbalskih utakmica Prve savezne lige. Na Veliku Gospojinu, 28. avgusta 1978. godine, za Radio Split izveštavao je iz Pirota sa utakmice šesnaestine finala Kupa Jugoslavije u fudbalu između Radničkog i Hajduka, jer reporter Radio Splita Edo Peci nije mogao da doputuje u Pirot.

Bio je i saradnik Jutarnjeg programa Radio Niša.

Početkom 2000. godine otišao je u invalidsku penziju, ali je nastavio da se bavi novinarskim poslom pišući o ljudima i događajima iz aleksinačkog kraja i ovog dela Srbije. Više od decenije i po vredno je pisao za Narodne novine bez honorara, a njegove tekstove objavljivani su i u listu Reč radnika, Aleksinačkoj rečim a u poslednje vreme izveštavao je za portal Aleksinac.Net o događajima vezanim za njegovu Tešicu i okolna sela.

Onima koji su ga poznavali ostaće u sećanju kao dobar čovek, dobar drug i pouzdan prijatelj.

Tomislav Brzaković biće sahranjen u ponedeljak u 12 sati na groblju u Nišu.

Izvorni tekst: Alpres

Komentara: 0


# Tešica Reč radnika Aleksinac.Net Tomislav Brzaković novinari In memoriam
@aleksinacnet @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima