Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Заврзлама око Мушице у Алексинцу

rss

09.06.2014. Д. Остојић

Овим изразом би најлакше могла да се опише ситуација везана за вечерашњу представу Мушица.

Заврзлама око Мушице у Алексинцу
 Да би покушали да разјаснимо истину, покушаћемо да кренемо од званичних података, и тиме избегнемо сваку врсту пристрасности.

Први уговор каже да ће Центар за културу платити 384.000 динара без ПДВ-а за ангажовање једног глумца и једног редитеља.

Други уговор наводи да је покренута јавна набавка како би се исплатио хонорар глумцу Предрагу Смиљковићу у износу од 310.000 динара. Оба уговора стављамо на увид.
 

У свом јавном коментару Центар за културу каже следеће:

"Gospodnu Ostojiću, ovo je ordodoksna laž. Honorar Predraga Smiljkovića za pripremu "Mušice" je 88.000 bruto. U tu cenu su uračunati svi porezi koji se moraju platiti državi, tako da je njegov neto honorar i manji od gore navedene cifre. Danima slušamo Vaše laži i mislili smo da su posledica neiformisanosti i nepoznavanja materije koju želite da pratite, ali se očigledno radi o spinovanju i zloj nameri."

Дакле по уговорима је укупан тршак за ангажовање 2 глумца и једног редитеља 694.000 динаа без ПДВ-а. Познато је име редитеља, Ивица Клеменц, као и име једног глумца, то је Предраг Смиљковић, али се за сада не зна име другог глумца који ће добити хонорар.

У уговорима је јасно наведено и која агенција је добила јавну набавку.

Први уговор од 384.000 динара добила је агенција АРА из Старе Пазове.

Други уговор на 310.000 динара добила је агенција Трупа АРА из Трстеника, власништво Љубице Табучић, иначе ова агенција је уписана у регистар агенција 17.4.2014.године, само пар дана пре почетка припреме представе Мушица.

Читаоцима стављамо на увид оба уговора, а Центар за културу позивамо да се јавним саопштењем изјасни, колики је трошак за припрему представе Мушица и ангажовање глумаца.

Први уговор

Други уговор

Коментара: 7


# Центар за културу и уметност Предраг Смиљковић мушица Ивица Клеменц
@cekulaleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    CKU 09.06.2014.
    Ipak se radi o nepoznavanju materije.
    Prvi dokument koji ste objavili je odluka o dodelii ugovora za angažovanje glumca i reditelja za pripremu predstave, za 30 proba, i to u bruto iznosu, tačnije sa plaćanjem svih obaveza prema državi prilikom isplate honorara.
    Prema tom ugovoru naša obaveza za angažovanje reditelja Klemenca je bruto 297.000 dinara. S tim da on preuzme obavezu da sam finansira 10 dolazaka u Aleksinac.
    Za angažovanje glumca Smiljkovića prema tom ugovoru za pripremu predstave platili smo u bruto iznosu 88.000 dinara.
    Drugi dokument koji ste objavili je Odluka o pokretanju pregovaračkog postupka za angažovanje glumca za celu sezonu. Dakle nije ugovor, već projekcija rashoda angažovanja glumca za celu sezonu.
    Po okončanju pregovaračkog postupka popisan je ugovor po kome je glumac Smiljković anagažovan za bruto iznos od 8.800 dinara po predstavi, uz njegovo preuzimanje obaveze da sam nadoknadi putne troškove dolaska na predstave. Za početak je sačinjen ugovor za 10 predstava.
    Cifra je od 310.000 koju pominjete je projekcija rashoda angažovanja za celu sezonu. Za oko 35 izvođenja predstave.
    Jednostavno rečeno, koliko predstava bude odigrao toliko puta ćemo mi platiti 8.800.
    Putni rashodi gostovanja su pokriveni od strane sponzora.
    Koliko vidimo, Vama se ne dopada odluka da se Smiljković angažuje, ali tržište kaže da je to ispravna poslovna odluka, jer predstave s njim se dobro plasiraju.
    Centar za kuluru će po gostovanju zarađivati između 25.000 i 30.000 dinara, tako da svako izvođenje, kad se odbije rashod za njegov honorar, nama donosi između 16.200 i 21.200 dinara.
    Još jednom Vas pozivamo na konferenciju za novinare, večeras u 18 sati i 30 minuta, kada možete dobiti sve podatke vezane za predstavu, pa i njene rashode.
    Inače, kopmletni rashod pripreme predstave iznosi oko 475.000 dinara (honorari, kostimi, gorivo, prenoćišta...), a vraćanje uloženih sredstava očekuje se do nakon 30 gostovanja.
    Nakon toga "Mušica" donosi čist prihod Centru za kulturu.
    Samo u prvoj nedelji izvođenja prihod će biti oko 49.000 dinara.
    Još jednom Vas pozivamo na konferenciju za novinare večeras u 18 sati i 30 minuta.

  • (+1) (-0)

    Molim te Ostojicu 09.06.2014.
    da slikas sve koji su bili na predst. Nek vidi narod za koga se rezira i debelo placa predst.
    NEK VIDI NAROD,ONAJ ISTI KOJI BI DA GLEDA I ON TU ''CUVENU''PREDST.AL NEMA PARA ZA TO?
    PA RED JE KAD SE TOLIKE PARE TAKO LAKO POKLANJAJU,DA I OVA PREDSTAVA BUDE POKLONJENA I OBICNOM NARODU,A NE SAMO ONIMA,KOJI I NECE ZNATI STA SU GLEDALI,VEC SAMO BILI VIDJENI...
    APLAUZ ZA OPSTINARE,APLAUZ DOMU NEKULTURE,APLAUZ ''POKONDIRENIM TIKVAMA'',APLAUZ 'POZORISTANCU'',APLAUZ I SEFU SCENE...
    POSEBAN NAKOLN I VEEELIKI APLAUZ OVOM NARODU,STO TRPI IGLEDA SVE OVE BUDALASTINE

  • (+1) (-0)

    .... necu da napisem rec koju zasluzujete 09.06.2014.
    ''Samo u prvoj nedelji izvođenja prihod će biti oko 49.000 dinara.
    Još jednom Vas pozivamo na konferenciju za novinare večeras u 18 sati i 30 minuta.''
    Ejjjjjjj! Zaradjujete!!!!! Na koga bre vi zaradjujete???????
    Jel vas nije sramota?! EEEEJ NESOOOOOO! IDI DO BIRO-a ZA ZAP.VIDI KOLIKO IH JE NEZAPOSL.A TI BI DA GLEDAS 'MUSICU' MA ZUJIS TI PO OPSTINI KO BUMBAR!
    MA TREBA NAROD DA DODJE NA TU KOFERENCIJU,TREBA VI TADA DA CUJETE NJEGA,LJUDE KOJI NEMAJU DECI DA DAJU NI 100 DIN ZA DOR.DA CUJETE KAKO BI I ONI DA GLEDAJU TE VASE BACENE PARE,MA VI TOM NARODU TREBA DA PLATITE A NE NEKIM NAZOVI GLUMCIMA,PA I RUMENKO BI VAM TO ODGLUMIO.. KAD JE TAKO 'BAJNA'PREDST.KO JOS OD TV MEDIJA I NOV.KUCA TO ZABELEZI????
    EJJJJJ NESO,PA TVOJ GRAD U NOV.IZLAZI SAMO KAD NEKO NEKOG UBIJE,KAD DROGU PRONADJU I LOPOVE PRONADJU...TRGNI SE BRE COVECE111

  • (+1) (-0)

    Finansiska policija 09.06.2014.
    OSTOJIĆU , NEMOJ DA IZBACUJEJEŠ CIFRE BEZ PDV-a . KRIVIČNO DELO JE KADA SE NE PLATI PDV , A NJIMA SMANJUJEŠ
    SUMU KOJU SU UKRALI .

  • (+1) (-0)

    [email protected] 10.06.2014.
    Ispunjavaju se zelje Paovicu, I trose pare na ovako nesto. Pola grada nam je u mraku ne vidimo gde hodamo,psi lutalice nas ujedaju po ulici,a oni prave predstave od ovoliko para.Da li neko od ozbiljnih kontrola vidi I ima namere da ovo proveri? Bruka I sramota.

  • (+1) (-0)

    Aleksa 11.06.2014.
    Kolio znam Centar za kulturu je pod URS-om (ako se jos uvek tako zovu). Grujica je covek koji se pita za budzet i vrednosti za sve poslove vezane za cetar za kulturu kao i lane.Tako da besmisleno je pljuvati po nekom drugom. Neka svako za svoje snosi odgovornost.

  • (+1) (-0)

    Nesa,Grujica,Rakic... 11.06.2014.
    pa to je sve isto..svuda oni zajedno idu,ko u paketu.I na privatna slavlja i ona kobajagi za narod...krkaju,piju,i dogovaraju se..ti meni-ja tebi,tako odgovornih ima koliko hoces,al sta vredi,nisu se oni sami izabrali,viste ih birali


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима