Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Заврзлама око Мушице у Алексинцу

rss

09.06.2014. Д. Остојић

Овим изразом би најлакше могла да се опише ситуација везана за вечерашњу представу Мушица.

Заврзлама око Мушице у Алексинцу
 Да би покушали да разјаснимо истину, покушаћемо да кренемо од званичних података, и тиме избегнемо сваку врсту пристрасности.

Први уговор каже да ће Центар за културу платити 384.000 динара без ПДВ-а за ангажовање једног глумца и једног редитеља.

Други уговор наводи да је покренута јавна набавка како би се исплатио хонорар глумцу Предрагу Смиљковићу у износу од 310.000 динара. Оба уговора стављамо на увид.
 

У свом јавном коментару Центар за културу каже следеће:

"Gospodnu Ostojiću, ovo je ordodoksna laž. Honorar Predraga Smiljkovića za pripremu "Mušice" je 88.000 bruto. U tu cenu su uračunati svi porezi koji se moraju platiti državi, tako da je njegov neto honorar i manji od gore navedene cifre. Danima slušamo Vaše laži i mislili smo da su posledica neiformisanosti i nepoznavanja materije koju želite da pratite, ali se očigledno radi o spinovanju i zloj nameri."

Дакле по уговорима је укупан тршак за ангажовање 2 глумца и једног редитеља 694.000 динаа без ПДВ-а. Познато је име редитеља, Ивица Клеменц, као и име једног глумца, то је Предраг Смиљковић, али се за сада не зна име другог глумца који ће добити хонорар.

У уговорима је јасно наведено и која агенција је добила јавну набавку.

Први уговор од 384.000 динара добила је агенција АРА из Старе Пазове.

Други уговор на 310.000 динара добила је агенција Трупа АРА из Трстеника, власништво Љубице Табучић, иначе ова агенција је уписана у регистар агенција 17.4.2014.године, само пар дана пре почетка припреме представе Мушица.

Читаоцима стављамо на увид оба уговора, а Центар за културу позивамо да се јавним саопштењем изјасни, колики је трошак за припрему представе Мушица и ангажовање глумаца.

Први уговор

Други уговор


# Центар за културу и уметност Предраг Смиљковић мушица Ивица Клеменц
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима