Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поново уговор за истог глумца, Пепија Смиљковића!

rss

15.09.2014. Д. Остојић

Предраг Пепи Смиљковић, ће потписати још један уговор са алексиначким Центром за културу.

Поново уговор за истог глумца, Пепија Смиљковића!

За сада немамо тачан увид у то колико је уговора потписао и колико је јавних набавки спроведено, али по броју уговора које смо имали на увид, ово је четврти уговор који се бави представом Мушица. Најновији уговор се тиче ангажовања Предрага Смиљковића за играње у наредних десет представа.

Без жеље да прејудицирамо да ли се ради о поштеном или непоштеном поступку, оно што се намеће као питање јесте следеће:

1. Шта је разлог да се око једне представе расписује неколико јавних набавки?
2. Зар је могуће да мора толико компликовано. Ако је једна представа, један глумац, један редитељ, зар је потребно да се око тако просте ствари, прави толика заврзлама, да се за само једног глумца распиују три јавне набавке?

Разумемо да је поступак јавних набавки компликован, али се питам шта би се десило да представа има 5 плаћених глумаца, у том случају би читаву једну недељу административни радници на јавним набавкама морали да расписују позиве, штампају конкурсну документацију, позивају заинтересоване понуђаче и остало.

Зар све то око ангажовања једног глумца није могло да иде преко потпсивања једног уговора у коме би се јасно навело, шта су глумчеве обавезе, а шта су захтеви Центра за културу и наравно колико ће све то да кошта.

Овако се без разлога, или са разлогом, ствара поље за сумњу у цео поступак око ангажовања глумаца, као и за трошак читаве представе.

 


# Центар за културу и уметност Предраг Смиљковић набавка уговор
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима