Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Српско народно позориште из Новог Сада гостује у Алексинцу

rss

01.04.2019.

У уторак 9. априла у Алексинцу ће гостовати Српско народно позориште из Новог Сада представом "Аника и њена времена". Текст je настао по приповеткама Иве Андрића.

Српско народно позориште из Новог Сада гостује у Алексинцу

"Аника и њена времена" режирала је Ана Ђорђевић, а глуме Милица Трифуновић, Ненад Пећинар, Биљана Кескеновић, Душан Вукашиновић, Милован Филиповић, Јована Мишковић и Милица Грујичић.

Ана Ђорђевић је редитељка која за своје представе ретко узима „готов“ драмски предложак. Она га ствара, исто онолико колико га користи, што јесте блиско савременој позоршној естетици. Ана Ђорђевић је позната и као студиозна у свом раду.

У њеним представама исијавају анализе, повезивања и једна нова читања, како се то у позоришту каже. Тако је и са „Аникиним временима“ Иве Андрића, односно представом Аника и њена времена (копродукција СНП-а и БЕО АРТ-а), у којој се препознају мотиви познате Андрићеве приповетке, његове читаве прозе, уз низ исконструисаних ситуција, односа и дијалога, драматуршки постављених у оквир оног дела приче када Јакша, син добрунског проте Мелентија, уместо да се преда цркви и наследи породични „занат“, предаје себе Аники и „отвореној кући“, вишеградском борделу, ослобођеном свакодневне рутине. - одломак из критике Игора Бурића објављене у Дневнику 2017.године

Ана Ђорђевић је рођена у Београду, 1977.  Дипломирала је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности. Професионални је редитељ од 2000. године. За већину представа писала је ауторски текст или драматизовала прозно дело.

Представа је на репертоару у Алексинцу 9.4.2019, од 20 сати. Цена улазнице је 300 динара


# Центар за културу и уметност позориште представа Српско народно позориште Нови Сад Иво Андрић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима