Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„Основац“ поново награђен

rss

22.01.2024.

Друштво за српски језик и књижевност Србије објавило је резултате конкурса за најбоље школске часописе: Јубиларни 50. број „Основца“ одликован је 1. наградом у Републици.

„Основац“ поново награђен

То нас је неизмерно обрадовало! Није да нисмо навикли, претходних година освојили смо 6 републичких награда, што других, што трећих, а ова седма по реду дошла је као круна вишегодишњег рада новинарске секције и уредника – наставника српског језика и информатике.

Да би часопис био квалитетан и садржајан, мора сама школа, ученици и наставници у њој, да понуде новинарској секцији обиље различитих активности, инересантних садржаја, те стога ова награда, више него било која друга, припада целој школи.

Захваљујући доброј сарадњи, креативним и посвећеним педагозима, талентованим ученицима, „Основац" има увек о чему да пише. У сваком новом броју мењају се имена, датуми, поводи, али теме остају исте – другарство, племенитост, солидарност и љубав; рад, напредак и успеси; таленти и вештине. „Основац“, као и школа, има место за свакога, и нуди много могућности да се остварите на свој начин, а све ослањајући се једни на друге.

Придружите нам се у наредном броју.

Срдачан поздрав од редакције награђеног броја: Магдалена Вељковић 8/4, Лена Митровић 8/1, Љубица Стојановић 8/1, Андреа Лазић 8/1, Дуња Ногић 8/1, Милица Стевановић 8/1, Милица Барјактаровић 7/3, Дара Лукић 7/1, Остоја Јањић 7/4, Светолик Јозић 6/5, Олга Зуровац 6/3,Мина Јањић 4/1 - (школска 2022/2023) и уредника - Лидије Станковић и Слободана Дамјановића. Кликните на линк и погледајте победнички „Основац":
https://ljupcenikolic.files.wordpress.com/2023/01/osnovac-50.pdf


# Љупче Николић ОШ награда Часопис Основац Друштво за српски језик и књижевност Србије
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима