Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Крушевачка представа "Иза решетака" најбоља на Фестивалу првоизведених представа

rss

24.11.2012. Радио Алексинац

Жири првог Фестивала првоизведених представа, који се у Алексинцу одржава од 18. до 24. новебра, донео је одлуку да за најбољу представу Фестивала прогласи представу Крушевачког позоришта „Иза решетака“, у режији Кокана Младеновића.

Крушевачка представа

Ова представа је уједно и најбоља представа по оцени публике која је вечерас, после одгледане последње представе из такмичарског дела програма, могла да гласа.

За најбољег редитеља проглашен је Небојша Брадић за драматизацију и режију представе „Ноћ у кафани Титаник“, у извођењу ансамбла Књажевско-српског театра из Крагујевца, док је најбољи писац Радослав Павловић за текст представе „Девојке“ Народног позоришта из Ниша.

Најбољи глумац Фестивала је Љубомир Бандовић за остварене роле у представи „Стари дани“ врањског позоришта „Бора Станковић“, а најбоља глумица је Деана Костић за улогу Шарлот у представи „Скривене стрепње“ Шабачког позоришта.

Жири је радио у саставу - Жељко Хубач, драмски писац, Иван Матејевић, професор књижевности и Зоран Шакотић, професор књижевности и преводилац.

Фестивал првоизведених представа завршава се сутра доделом награда и ревијалном представом „Боемско вече у кафеу Теразије“, музичко-поетским кабареом Радета Марјановића.


# позориште фестивал Иван Матејевић Фестивал првоизведених представа Небојша Брадић Зоран Шакотић Жељко Хубач
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима