Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Награда "Гордана Брајовић" Весни Ћоровић Бутрић

rss

29.03.2018. Новости

Угледну награду "Гордана Брајовић" за најбољу књигу за децу и младе у 2017. добила је Весна Ћоровић Бутрић за роман "Измислица", у издању "Лагуне"

Весна Ћоровић Бутрић Фото Приватна архива

Ово је једногласна одлука жирија (професор др Зоран Опачић, Владимир Андрић и Бошко Ломовић), који је разматрао 26 књига, пристиглих на 21. конкурс "Књижевни сусрети Гордана Брајовић" у Алексинцу. У најужем избору биле су и књиге "Чардак без земље, без неба", Градимира Стојковића ("Градац"), и "Плава" Магдалене Никовић ("Пчелица").

Роман "Измислица" издвојио се у прошлогодишњој продукцији иновативном формом и сликом унутарњег света несвакидашње младе јунакиње, девојчице бујне маште. Модерност дела огледа се и у примени неких елемената постмодернистичке прозе за децу у којој граница између фикције и стварности бива порозна. Знатижељна и маштовита, подстицана на креативност и језичке игре у породичном окружењу, млада јунакиња ослушкује свет око себе и у себи, а њена спознаја великим делом се одвија кроз игру, односно креирањем фантазмагоријске реалности - наводи се у образложењу жирија.

По традицији, додељене су и награде за најбоље ђачке радове. Фестивал "Књижевни сусрети Гордана Брајовић" одржаће се од 23. до 27. априла.

Д. Бт, Вечерње новости


# књижевност Гордана Брајовић фестивал Вечерње новости књижевни конкурс Весна Ћоровић Бутрић Књижевни сусрети Гордана Брајовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима