Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Крушевљани отворили овогодишњи Фестивал првоизведених представа

rss

23.11.2019. Алексинац.нет

Представом "Анималс" Крушевачког позоришта отворен је овогодишњи, осми по реду Фестивал првоизведених представа.

Крушевљани отворили овогодишњи Фестивал првоизведених представа

Овај комад, урађен је по тексту Угљеше Шајтинца, једног од најзначајнијих писаца средње генерације, а у режији Снежане Тришић, која иако млада спада у доказане редитеље српске сцене.

По речима редитељке: Ово је гротеска са елементима трагикомичне фантазије и мелодраме, врло компексан и компликован жанр у коме има људи и животиња, животиња који се претварају у људе и људи који крију да су животиње. Реч је о анималним поривима човека и друштва који настају из тежње и жеље да се опстане у оваквом свету.

Представа поставља питање шта је човек и које су шансе да он оствари љубав, своје жеље, наде и да живи, радује се, воли у свету који није нимало нежан нити му наклоњен, у свету у коме људи морају да имају анималне пориве како би опстали. Представа се бави девијацијама и деформититета појединца и друштва, трага за одговором шта су узроци, а шта су последице.

Ђаци Алексиначке гимназије и ове године на свакој представи ће бирати глумца или глумицу вечери, из ансамбла представе "Анималс" по њиховом мишљењу најзапаженија је била Сања Марковић у улози "Дивне".

У склопу Фестивала можете погледати и изложбу Колекција портрета, фотографија са VII Фестивала ПИП, аутора Марка Миладиновића и Хаџи Миодрага Миладиновића.


Вечерас, у такмичарском делу Фестивала, на програму је представа „Сликарке”, Народног позоришта Ниш. Аутор текста је Христина Митић, режија Стеван Бодрожа. Глуме Евгенија Станковић, Весна Јосиповић, Катарина Арсић, Јасминка Хоџић, Александар Крстић.

Цене појединачних улазница:
- Партер 300 динара
- Балкон 250 динара


# Центар за културу и уметност фестивал дом културе Фестивал првоизведених представа Крушевачко позориште
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима