Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Концерт Мешовитог хора "Певница" из Алексинца

rss

25.01.2018. Текст и фото: Божа Марковић

У пуној сали Дома младих ЦКУ Алексинац 24.12.2018. одржан је концерт поводом долазећег српског празника "Светог Саве" Мешовитог хора "Певница" Алексинац, кога веома успешно води диригент проф. др Марина Гавриловић.

Концерт Мешовитог хора "Певница" из Алексинца

Уз нарацију Милоша Паовића и његове младе колегинице о овом нашем значајном дану, дану србског саборовања, завештању Светог Саве нашем роду, и хорске песме у току вечери присутни су имали прилику да се подсете на нека наша историјска завештања која су увек актуелна и којих треба стално да се сећамо као идеје водиље за опстанак насег народа у досадашњем постојању и долазећим временима, која су увек наш народ стављала на искушење, а сигурно је да ће нам саборност увек требати убудуће.

У току програма поменут је и Ненад Хаџи Поповић, професор и презвитер, некадашњи члан и председник Црквеног хора "Свети Никола" Алексинац, који је сада свештеник "Цркве Лазарице" у Бирмингену, Енглеска, који је својим радом дао велики допринос у развоју хорског и црквеног појања у Алексинцу.

Уз "Отче наш", "Што се боре мисли моје", "Ој, Србијо лепотице", "Ово је Србија", "Оро се вије", у аранзману некадашњег професора Јовице Гавриловића, до хорске песме "Многаја љета", веће овог младог али амбициозног хора, по речима диригента проф. др Марине Гавриловић, који се већ припрема за нова такмичења и наступе, је брзо протекло.

Концерту су присуствовали часни оци Алексиначког намесништва са њиховим колегом у пензији, некадашњим намесником господином Љубишом Недељковићем, професор музике мр Томислав Братић, академик проф. Драгиша Марковић, средства извештавања и млади.

Честитајући диригенту, проф. др Марини Гавриловић, на успешном концерту, проф. мр Томислав Братић рекао је да је концерт веома успешно изведен, да су врхунски професионално изведене све композиције, да су чланови хора одлични певачи са добрим искуством које обећава само успехе, којима се Алексинац и њена културна јавност нада.


# Драгиша Марковић Свети Никола хор Марина Гавриловић Томислав Братић Певница хор
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима