Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филмски фестивал у Врмџи

rss

17.07.2018.

Други интернационални фестивал туристичког и еколошког филма „Врмџа фест 2018” одржан је у суботу надомак Латин града у подножију Ртња. Ове године пријављено је преко 40 филмова од којих је 13 ушло у такмичарски део фестивала, а наша алексинчанка Тамара Панчић освојила је награду за најбољи еколошки ТВ филм.

Фото: Саша Ђорђевић, преузето са сајта

Стручни жири донео је одлуку о наградама на овогодишњем фестивалу. Победник фестивала и добитник Гран прија „Латин град” је Миљан Гогић за филм „Чувари”. Додељене су и награде за најбољи еколошки, туристички, најбољи филм у области етно културе живота на селу, најбољи промотивни и најбољи дебитантски филм. Награду за најбољи еколошки ТВ филм освијила је Тамара Панчић за филм „Феникс југоистока”. Филм се бави промоцијом еколошког и туристичког потенцијала југоистока Србије. Замишљен је као први у низу филмова са овом тематиком.

Тамара је дипломирала на Факултету Уметности на одсеку за графички дизајн. Поред успешне каријере као дизајнер и илустратор, када год има времена бави се филмским стваралаштвом. Она је такође добитник награде за најбољи дебитантски филм "Ртањ и тако даље" на прошлогодишњем фестивалу у Врмџи.

Први пут ове године организациони одбор фестивала „Врмџа фест” доделио је признање „Петар Лаловић” за нарочит допринос подизању еколошке свести на филму, глумцу и новинару Дејану Ђуровићу. Поменуто признање уручила је ћерка покојног редитеља Петра Лаловића, госпођа Ивона Лаловић.

Поред интересантних филмова, посетиоци су имали прилику да уживају у лепотама Врмџе, домаћој храни и дивној атмосфери у подножију магичног Ртња. Можемо само рећи да се за следћу годину очекује још већи број људи који ће посетити фестивал и Врмџу.


# екологија фестивал награда Врмџа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима