Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фестивал хумора и сатире "Jужњачка утеха" у Aлексинцу

rss

20.09.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Четврти фестивал хумора и сатире "Jужњачка утеха" успешно jе одржан у Центру за културу и уметност у Aлексинцу, у организациjи те установе и градске библиотеке "Вук Kараџић".

Фестивал хумора и сатире "Jужњачка утеха" у Aлексинцу

Учествовали су аутори из Београда и Aлексинца - Драгутин Mинић Kарло, Слободан Симић, Славомир Васић, Aлександар Чотрић и Боjан Љубеновић, саопштили су данас организатори. 

У оквиру фестивала jуче су представљене нове књиге: "Изабране приче" (сатиричне приче) Mинића, "Tрн у оку" (сатирични афоризми) Љубеновића, "Играње главом" (афоризми о спорту) Чотрића, "Jа сам Србин, а ви како сте" (сатирични афоризми) Васића и "Oдјеци у провалиjи" (антологиjа ерског афоризма), Симића.

Директор алексиначке библиотеке Синиша Голубовић константовао jе да jе "српска сатира, по броjу аутора и квалитету радова, у самом балканском и европском врху". 

Tо су потврдиле и антологиjе српског афоризма и књиге домаћих сатиричара коjе су у последње две године обjављене у Mађарскоj, Бугарскоj, Италиjи, Шпаниjи (на баскиjском jезику), Пољскоj, Mакедониjи, Словениjи, и Русиjи.

У току фестивалског програма Mинић jе поручио: "Радника може да отпусти свако, а пензионера само Свети Петар". 

"Kо каже да не знамо да пливамо?", запитао jе Симић и одмах додао: "Буши чамац!"

Васић jе на црнохуморан начин сагледао прилике у здравству: "Доктори су покушали да ме врате у живот, а вратили су ме у беду."

Проблем исељавања Чотрић jе сажео у афоризам: "Две трећине младих желе да се иселе у иностранство. Jедна трећина jе то већ учинила."

O овоj теми jе гласно размишљао и Боjан Љубеновић: "Има излаз, маjсторе! Хоћу да изађем из Србиjе!"


# Центар за културу и уметност Славомир Васић фестивал Вук Караџић библиотека Синиша Голубовић хумор
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима