Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Даниел Матеић сниматељ у индијско-канадском филму

rss

16.02.2016. Д. Остојић

Даниел Матеић, професионални сниматељ, родом из Алексинца, је управо завршио снимање филма у најмногољуднијој земљи на свету.

Даниел Матеић сниматељ у индијско-канадском филму

Филм је завршен, а Алексинац Нет има ексклузиву да објави вест о занимљивим детаљима из филма. Нама је посебно драго што је Дени Матеић учествовао у снимању филма, тако да му на самом почетку упућујемо искрене честитке за овај пословни успех.

Детаљније о филму

Индијско-канадска копродукција снимила је комедију са радним насловом филма "Love Punjab"

Панџаб је област у северо-западној Индији, најмногољуднији део Индије, имају посебан језик. Код њих је доминантнији Сикизам и Хиндуизам као религија.

Филм је по жанру комедија. Момак (Amrinder) из Бомбаја је нашао девојку (Sargun) у Ванкуверу и жени се са њом за папире да би се одселио тамо. Пошто су Индијци доста патријахалан народ, њени родитељи су иницирали да се уда за њега. У међувремену добијају сина (Malvir). Амриндер ради као грађевинац, молер, водоинсталатер и остале сљакерске послове како би издрзавао породицу. Она је ћерка богатих родитеља и навикла је на луксуз који је он тешко могао да приушти.

Стално долази до брачних сукоба и несугласица, али на један хумористичан начин. Затим се њих двоје разводе, почињу да живе одвојено, а син се стално преместа од једног до другог родитеља.

Да би се решила безизлазна ситуација, Амриндер их позива да се преселе у Панџаб. И тамо креће срећнији део филма.

У духу Боливудске кинематографије цео филм је прожет кореографским извођењем њихове традиционалне музике.

Има доста успорених кадрова, са подвученом музиком. Пуно унутрашњих моноглога, итд...

У филму су учествовали најпознатији индијски глумац и певач, Amrinder Gill и Sargun Mehta.

Дени је имао улогу асистента камере Канадске екипе. Снимало се месец дана у Ванкуверу и месец дана у Бомбају.

Камера којом се снимало је тренутно најпознатија филмска дигитална камера на свету "Arri Alexa" са којом се снима преко 80% дугометражних фимова у светској кинематографији. Објективи су, такође, били врхунски Carl Zeiss и Optimo zoom.

Више информација о младом и јако успешном сниматељу, који је родом из Алексинца можете наћи на његовом званичном сајту www.danielmateic.com

 


# Даниел Матеић филм Алексинац.Нет Канада Индија Боливуд
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима