Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Утицај интернета на сексуални живот

rss

21.01.2016. Bebironac

У Британској култури је позната опседнутост причама о сексу. Пре појаве сајтова са порнографским садржајима, број пуританаца је био значајно већи. Они су били репер шта ће,а шта не бити прихватљиво у друштву. Тадашњи медији су идеје о сексу представљали као веома опасне и скандалозне идеје.

Секс некада и данас

Познато је да на интернету иза сваког ћошка вреба порнографија. Јако велики број страница и заједница које нуде разне перверзије, па разна дружења и упознавања по градовима као што су нпр. http://cacak.onatrazinjega.net/ или http://jagodina.onatrazinjega.net/ . Ако се мало боље сагледа утицај виртуелнног секса на свакодневни живот, долазимо до закључка да је слика о сексу прилично деформисана.

Мимо тога што смо у данашњици итекако изложени порнографским садржајима, не значи да је код свакога систем вредности деградиран нити да су људи више постали склони авантурама. Петра Бојтон докрокр и терапеут за виртуелне везе и секс наводи, како људи и даље на терапије долазе у истом броју и са истим проблемима као и раније, мускарци су и даље опчињени телом, а жене су више забринуте за своје везе. Разлика се примећије у томе што се код оба пола развила већа слобода у изражавању, па су данас људи много директнији у свом односу на оно што желе.

Овакво понашање и доживљај секса и порнографије недвосмислено интернет чини јединственом сексуалном играчком. Секс поред тога што је физички нагон у великој мери има умешаних и психичких елеметната.

Кроз еротску слободу и креативност, помоћу теледилдо или Скајп технологије, корисници су у могућности себи приуштити задовољство. Бојтон сматра да је тако могуће осетити веће задовољство и да је далеко интимније од прегледања еротских и порнографских часописа. Корисници порнографских саџаја, које налазе у часописима или на телевизили имају прилично ограничен и наметнут избор, док са друге стране интернет вам омогућава да буквално учествујете у сеxуалном животу, да изаберете шта желите и да путем блогова причате о својој интими и сексуалном животу.

Велики део литературе и када у својим редовима садржи секс, веома је традиционалан и штур, а кроз експлицитне садрзаје, текстове, филмове, разговоре, људи уче много о себи и својој сексуалности. Основни проблем је што се у модерној култури порнографија комерцијализује и уместо да буде категорија ужитка и едукације постала је део комерцијализације као и све око нас.


# секс
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима