Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Марићу, уплашио си се Вучића, а Аркана ниси?

rss

02.12.2014. Д. Остојић

Тамо где почиње приватна телевизија престаје независно новинарство.
Тако се бар мени, лаику, чини новинарска професија у Србији пред крај 2014. године.

Марићу, уплашио си се Вучића, а Аркана ниси?

Уз кратак увод појашњења, покушаћу да објасним зашто су најпознатији независни новинари у Србији, постали зависни од својих газди, власника националних телевизија.

Бујошевићу Драгане, ниси се плашио Милошевића, уплашио си се Вучићевих чистки. Госпођо Смајловић, били сте уз Ћурувију, онда када је губио живот крчећи пут независном новинарству, данас нема екслузиве о доласку Шешеља у Србију, нема интервјуа са њим у Политици. Веране Матићу, зар је могуће да после Анема, Мреже, Инсајдера и Утиска недеље, на ТВБ92 нема места за интервју са Шешељем. Побогу Марићу Миломире, па ниси се плашио Аркана, а сад ни у Голом животу ни у Ћирилици нема места за интервју са Шешељем?

Да се одбраним од оних који мисле да сам радикал. Нисам. Радикале сам нападао кад су били најјачи. И као студент, и као одборник и као активиста.

Данас не браним политику Шешеља, далеко од тога. Уништила је животе многима, баш кроз ратове које је водио, жао ми добровољаца које је слао у унапред изгубљене ратове.

Пишући о Шешељу, браним две ствари. Прва, човека који је за своју идеологију спреман да буде у притвору 12 година. За мене је та идеологија погрешна, али итекако ценим кад је неко толико ментално јак и убеђен у своје ствове, да и после 12 година није сломљен, и удаљен од својих убеђења, ни за 2 милиметра. Друга, браним независно новинарство, од оних који су се прославили причом о независном новинарству. Марићу, био сам клинац када си радио Дугу, али добро знам да је то био европски бренд храброг, смелог новинарства, Бујошевићу уз твоју књигу о 5. октобру сам се одушевљавао данима, па кад сам добио твој мобилни слао сам ти смс подршке десетак пута. Матићу, неколико пута сам се молио за тебе, да те неко не убије од Слобиних у оне давне деведесете. Читајући Таласање Србије капиро сам како је настајао Б92. А Ви, госпођо Смајловић, никад Вас нисам подносио, али сам Ваш развојни пут као новинара ценио и поштовао. Увек сам мислио да сте зависни само од Коштунице и од својих убеђења. Данас сам сигуран да сте зависни од многих других, што је најгоре и то опет од политичара.

Аман људи, господо, независни, ко Вас уплаши? Ко Вас учини зависним, у те старе дане, са по тридесетак година искуства. Чега се бојите па се толико плашите? Па ја да сам, Миломир Марић, да сам паметан и начитан као Ви, да сам познавао све директоре ЦИЕ, све комунистичке кадрове СФРЈ, и најмоћније људе света од осамдесетих до данас, па никад мене не би могао уплашити ниједан Вучић, ни два ни пет ни сто Вучића ни њему сличних.

Поента, Шешеља сте морали позвати у своје емисије. Не због Шешеља, не због политике, само због једне ствари, због тога што је то заиста новинарска ексклузива. И још нешто, тиме бисте показали да сте независни, да имате још оног новинарског пркоса у себи.

П. С.
Бујошевићу Драгане, ниси се плашио Милошевића, уплашио си се Вучићевих чистки. Госпођо Смајловић, били сте уз Ћурувију, онда када је губио живот крчећи пут независном новинарству, данас нема екслузиве о доласку Шешеља у Србију, нема интервјуа са њим у Политици. Веране Матићу, зар је могуће да после Анема, Мреже, Инсајдера и Утиска недеље, на ТВБ92 нема места за интервју са Шешељем. Побогу Марићу Миломире, па ниси се плашио Аркана, а испаде да те уплашио Вучић.

 

Коментара: 2


# интервју Душан Остојић Војислав Шешељ Б92 Драган Бујошевић Миломир Марић Љиљана Смајловић Веран Матић
@zubarcina @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+9) (-1)

    rutevacdb 03.12.2014.
    Odlican tekst,Ostojicu.U Srbiji nema nezavisnih medija,a ovakva medijska blokada nije postojala ni devedesetih.Nas premijer je,ocigledno,uspesan samo u jednoj stvari-manipulaciji medijima ,a samim tim i nama.

  • (+2) (-1)

    Profesor 04.12.2014.
    Тамо где почиње приватна телевизија престаје независно новинарство. Citirao sam Dušane vašu prvu rečeneicu. Nažalost u Srbiji jeste tako - ali, ako da ste zaboravili opštinske tv! Pa zar u njima ima nezavisnog novinarstva! Pogledajte nesrećni Alt našta liči. Znam da je nekima muka što tamo rade, a uvlakačima je uvek dobro, jer tamo nekolko istih ljudi uvek vode glavnu reč. Povremeno, je alt imao i svetle trenutke pa su političari uvodili cenzuru. Kažete, novinari ne treba da se plaše vučića i tu niste u pravu - on je itekako opasan i osvetoljubiv.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима